2 muaj më parë

Thirrje për aplikim: “Gjuha e fshehtë”

Keni një gjuhë fshehtë? Ne po ju dëgjojmë!

Keni një gjuhë fshehtë? Ne po ju dëgjojmë!

Ne jemi në kërkim të tregimeve dhe materialeve audio-vizuele që pasqyrojnë jetën në Kosovë dhe Serbi që nga viti 1980 deri në vitin 2010. Këtu përfshihen kujtimet nga persona që u rritën gjatë kësaj kohe dhe prindërit e tyre, të cilët shpesh lundruan jetën duke përdorur gjuhën shqipe dhe serbe.

Jemi në një mision për të mbledhur histori nga njerëz të të gjitha moshave në Serbi dhe Kosovë. Ne jemi veçanërisht të interesuar për tregime që janë qesharake, të mprehta ose thjesht të zgjuara – tregime që tregojnë se si njerëzit kanë ndarë informacione pa e kuptuar të tjerët.

Projekti ynë ka të bëjë vetëm me zbulimin e magjisë së gjuhëve të fshehta – ato kode të fshehura dhe shaka të brendshme që na lidhin në mënyra unike. Pavarësisht nëse është gjuhë e veçantë që përdor familja juaj për të mbajtur fshehtësi nga fëmijët, ose kodet e zgjuara që keni shpikur ju dhe miqtë tuaj, ne duam të dëgjojmë për to!

Ju mund t’i dërgoni historitë tuaja në formate të ndryshme artistike, nga regjistrimet audio dhe tekstet e shkruara deri te intervistat me video, komike, animacione, meme, vizatime artistike dhe muzikë…

Tregimet e përzgjedhura do të kurohen me kujdes në një arkiv të veçantë dhe do të botohen në një libër të quajtur “Gjuha e fshehtë”, duke shfaqur pasurinë dhe diversitetin e tregimeve tuaja.

Dhe këtu është pjesa më e mirë – nëse historia juaj zgjidhet, do të merrni një kopje falas të librit të dorëzuar menjëherë në pragun tuaj!

Nëse do të dërgoni një tekst, ju lutemi që të mos kaloj kufirin 3000 karakteresh. Ju mund të dërgoni tekstin në shqip, serbisht ose anglisht.

Mos e humbisni mundësinë – dërgoni historinë tuaj përmes këtij linku, https://forms.gle/kmk8rAwBv8Zo6qkv5 deri më 12 prill 2024, në ora 23:59 dhe bëhuni pjesë e këtij projekti emocionues.

Nëse keni pyetje ose komente të tjera, ju lutemi na kontaktoni në [email protected].

“Ky aktivitet është prodhuar me mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian. Përmbajtja e tij është përgjegjësi e Anibar dhe NKSS dhe nuk pasqyron domosdoshmërisht pikëpamjet e Bashkimit Evropian”.

Related