Workshop

“Scratchatopia” Punëtoria nga Steven Woloshen

Event Imgage

"Scratchatopia" Workshop

Event Imgage

Nëse doni të krijoni si një piktor dhe një regjisor, keni mundësinë e shkëlqyer për të bërë filmin tuaj të animuar ose eksperimental 35 mm pa kamerë dhe pa film të përpunuar. Të dy, Norman McLaren dhe Len Lye e eksploruan këtë teknikë në vitet 1930 dhe pothuajse 80 vjet më vonë, kjo tekinkë ende befason vazhdimisht audiencën.

Në këtë punëtori të udhëhequr nga Steven Woloshen, do të eksplorojmë teknikat e shumta të krijimit të filmave pa kamera dhe do të zbulojmë të reja gjatë rrugës. Pjesëmarrësit inkurajohen të zgjedhin materiale dhe mjetet efektive për ta, më pas të gërvishtin, lyejnë dhe kolazhojnë drejtpërdrejt në sipërfaqen e shirit të pastër, shiritit të zi ose materialit të shkrepur më parë. Ne shikojmë gjithashtu metodat e njohura të sinkronizimit të kolonave zanore dhe digjitalizimit të filmave të bërë me dorë.

Kjo punëtori është e hapur për të gjithë.
Punëtoria do të mbahet me datën 15.07.2022 dhe do të zgjas 1 ditë.

Për të aplikuar kliko këtu

15

Friday