5 muaj më parë

Rrëfime magjike për shikuesit e rinj: Filmat kryesor nga Gara për të Rinjtë

Gara për të Rinjtë vazhdon të sjellë vepra fenomenale në Anibar, të dedikuara për shikuesit e rinj, por sigurisht jo vetëm për ta.

Të martën në orën 17:00 u shfaqën në total shtatë filma që pa dyshim e magjepsën audiencën.

The Torrential Melody:

Në një qytet të rrënuar nga një thatësirë e gjatë, fati i komunitetit varet nga muzikanti i rrethuar nga piktorë. I armatosur me një akordion që ka fuqinë të thërret re dhe sfidon elementët, ai bëhet shpresa e vetme e qytetit për ndihmë.

Banorët mblidhen për të festuar. Fishekzjarret e ndriçojnë qiellin, dhe veshjet e ngjyrosura mbushin rrugët në pritje të ardhjes së shpëtimtarit të tyre. Megjithatë, muzikanti sjell me vete një paralajmërim të rëndësishëm: çdo notë e akordionit të tij sjell re, por ai nuk mund të kontrollojë furtunën, dhe kënga nuk do të mbarojë derisa të luhet nota e fundit. Nëse ata dëshirojnë të vazhdojnë, duhet t’ia tregojnë majat më të larta.

Pa u trembur nga paralajmërimi, banorët tregojnë drejt majave më të larta, me vendosmëri të palëkundur. Kur furtuna më në fund vjen, shiu e merr me veti peizazhin. Por, ndërsa bie shi, ndodh një tragjedi, sepse furtuna merr me qindra jetë dhe vetëm peshqit mbesin.

Pas pasojave, muzikanti i rrethuar humbet pa lënë gjurmë. Megjithatë, thuhet se nëse një furtunë e tmerrshme e përshkruan rrethinën tuaj, melodia e frikshme e një akordioni ende mund të dëgjohet.

Regjia: José Luis Saturno

 

Naissance des Oasis

Kjo histori thekson si një miqësi e papritur lind mes një gjarpri dhe një deve, të ngarkuar me vuajtje unike. Gjarpri, që është gjakëftohtë, kërkon ngrohtësi nën diell, ndërsa deva, që është e gjakënxehtë, kërkon pushim nga nxehtësia e madhe.

Rrugët e tyre ndërthuren kur ata zbulojnë një marrëdhënie simbiotike. Gjarpri gjen ngushëllim në ngrohtësinë e ofruar nga deva, ndërsa deva gjen lehtësim në prekjen e ftohtë të gjarpërit. Bashkë, ata përballën me sfidat e natyrave të tyre të kundërta dhe formojnë një lidhje që tejkalon dallimet e tyre themelore.

Me kalimin e kohës, deva e plakur vendos të kthehet në tokën e saj, ne shkretëtirën e gjerë. Kjo sakrificë e lejon gjarpërin të bredh lirisht, pasi që deva vdes. Nga lëkura e gjarpërit pas vdekjes së tij, shfaqen oaza që vazhdojnë ende t’i ushqejnë dhe të kujdesen për lloje të ndryshme të jetës.

Regjia: Marion JAMAULT

 

My Name is Edgar, and I Have a Cow

Në këtë përrallë simpatike, ne ndjekim aventurat e Edgarit teksa ai nis një udhëtim nëpër pasuritë dhe interesat e tij. Dashuria e tij për ushqimin e shtyn atë të eksplorojë një fabrikë ushqimore, ku ndeshet me pamje intriguese, përfshirë një lindje të mrekullueshme. Megjithatë, të kuptuarit se dikush sugjeron që i porsalinduri mund të përfundojë si shnicëll, tërheq telat e zemrës së tij.

Si përgjigje, Edgar merr përsipër të konsumojë sasi të bollshme karrotash dhe gjen ngushëllim te shoqja e tij e sapogjetur, një lopë. Filmi thellohet në jetën e tyre të përditshme, duke eksploruar betejat dhe triumfet e tyre.

Regjia: Filip DIVIAK

 

Jackdaw

Në një rrëfim të quditshëm dhe magjepsës, një vajzë e vogël dhe një zog i vogël fillojnë një udhëtim zbulimi, duke zbërthyer sekretet e fshehura të botës që i rrethon. Bashkë, ata eksplorojnë bukurinë e natyrës, zbulojnë tekstet e prozës, dhe gjejnë të jashtëzakonshmen brenda të zakonshmes.

Regjia: Anastasiya Lisovets

 

Right Station

Një takim rastësor mes një burri që mban një zog në xhepin e tij dhe një të huaj në tren çon në një grindje të nxehtë. Megjithatë, ajo që fillon si një përplasje mendimesh merr një kthesë të papritur, duke çuar në një tronditje të papritur që e ndryshon perspektivën e tyre dhe krijon një lidhje të pashikuar.

Regjia: Maria Rakitina

 

Fur

Në këtë rrëfim të ndjeshëm, një vajzë dëshiron një lidhje më të thellë me motrën e saj, e cila është mbuluar nga një lëkurë e çuditshme gri. Lëkura, e butë por e quditshme, mbulon trupin e saj si myshku në gur. Pavarësisht përpjekjeve të motrës më të vogël për të kaluar sfidën e tyre, lidhja e tyre dobësohet ndërsa lëkura bëhet një pengesë midis tyre, duke i ndarë gradualisht.

Regjia: Madeleine Homan

 

King Sausage

Fshati i Greetjes, Moppel, përballet me kaos kur babai i saj, kasapi Tuitjes, përballët me kasapin italian Smakkerelli. Fshati i vogël bëhet një fushë beteje kur dy kasapët angazhohen në një konkurs të ashpër për sallam, secili duke konkurruar për supremaci.

Për të shpëtuar biznesin e familjes së saj, Greetje është e ngarkuar me një mision për të blerë në dyqanin e Smakkerellit. Me konkursin vjetor të salcës dhe dashurinë e saj për Nol në balancë, Greetje garon kundër kohës për të siguruar fitoren, për të mbrojtur trashëgiminë e babait të saj dhe ndoshta për të gjetur dashurinë në rrugë.

Regjia: Mascha Halberstad

Gara për të rinjtë do të vazhdojë të shfaqë më shumë filma deri më 22 qershor dhe ju ftojmë të vini dhe ti shihni!

Related