Prezantimi

Eksplorimi i Frikës, Kuriozitetit dhe Lidhjeve të Përbashkëta në Mediat Artistike

Event Imgage

Desire to establish emotional connections with people!

Event Imgage

Edicioni i 14-të i Anibar vjen me një prezantim interesant dhe emocionues që eksploron frikën, kuriozitetin dhe lidhjet e përbashkëta përmes mediave artistike të ndryshme.

Prezantuesi, MOTOMICHI, është një artist i shquar nga Japonia që tani jeton në New York. MOTOMICHI ka krijuar art duke përdorur forma të ndryshme artistike, si piktura, skulptura, dizajn grafik, video instalacione, performancat VJ dhe hartimin e projeksioneve.

Gjatë prezantimit, MOTOMICHI do të flasë për rëndësinë e ndërtimit të lidhjeve emocionale me njerëzit. Ai do të fokusohet në emocionet e fuqishme të frikës dhe kuriozitetit. Ai beson se këto ndjenja mund të bashkojnë njerëzit dhe të krijojnë përvoja të rëndësishme.

Pasioni dhe emocionet personale luajnë një rol të rëndësishëm në procesin krijues të MOTOMICHI-së. Ai beson se shprehja e këtyre emocioneve përmes artit mund të ketë një ndikim të thellë tek shikuesit. MOTOMICHI eksploron vazhdimisht media të reja për të shtyrë kufijtë e shprehjes artistike.

Veprat e tij janë ekspozuar në muze dhe galeri të njohura në të gjithë botën, duke përfshirë New Museum në New York, Qendrën e Artit Bashkëkohor Moskë Winzavod, MARCO në Monterrey Meksiko, Olympia Park Munich, Maison de la culture du Japon à Paris dhe La Gaîté Lyrique, mes tjerash.

Filmat e animuar të MOTOMICHI-së u janë shfaqur në festivale të njohura si Festivali i Filmit Sundance, Festivali Onedotzero dhe Festivali Ndërkombëtar i Filmit në Edinburg. Filmi i tij i fundit, “Okami”, madje fitoi një çmim në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit Leeds.

Ai gjithashtu ka prodhuar videoklipe për artistë të njohur si Nicola Cruz dhe grupin suedez, The Knife.

Mos e humbni këtë mundësi të jashtëzakonshme për të mësuar nga MOTOMICHI dhe për të fituar njohuri mbi rrugën e tij të veçantë artistike.

Bashkohuni me ne në edicionin e 14-të të Anibar për një prezantim frymëzues që do të zgjerojë kuptimin tuaj mbi artin dhe emocionet.

Ky aktivitet organizohet me mbështetjen e Ambasadës së Amerikës në Kosovë.

19

Wednesday