Workshop

HOW (AND WHY) TO PITCH A PROJECT?

Event Imgage

Në këtë punëtori, përmes leksioneve, diskutimeve dhe punës praktike, ne do të përpiqemi t'ju ndihmojmë në përgatitjen e prezantimit tuaj.

Event Imgage

Si (dhe pse) të parashtroni një projekt për një film të animuar?

Si të paraqitet ideja? A ka një shabllon për një prezentim të përsosur? A duhet të flas për motivimin personal? Si të flasim për diçka që është ende në zhvillim? Si të kaloni nga introvert në ekstrovert në vetëm një ditë? Zakonisht ka shumë pyetje…

 Në këtë punëtori, përmes leksioneve, diskutimeve dhe punës praktike, ne do të përpiqemi t’ju ndihmojmë në përgatitjen e prezantimit tuaj. Kjo është e rëndësishme për financimin dhe prodhimin e filmit tuaj, por gjithashtu ju ndihmon shumë për të kuptuar më mirë projektin tuaj.

Kjo punëtori është e lidhur me konkursin PITCH IT dhe të gjithë ata që aplikojnë do të duhet të aplikojnë edhe në konkursin e pitching dhe të ndjekin rregulloret e garës.

Nikola Majdak Jr.  Ai është Master i Arteve të Bukura nga Fakulteti i Arteve Dramatike në Beograd, departamenti i kamerës. Për 20 vitet e fundit ai ka qenë kameraman, animator, regjisor dhe pedagog i pavarur.

Ana Nedeljković ka diplomuar për pikturë në Fakultetin e Arteve të Bukura në Beograd. Në të njëjtin fakultet ajo mori titullin Doktor në praktikën e artit. Ajo është artiste pamore, regjisore, animatore dhe edukatore.

Filmi i tyre i parë “Rabbitland” (2013) u vlerësua me çmimin Ariu i Kristaltë në Berlinale. Ka marrë shumë çmime të tjera dhe është shfaqur në më shumë se njëqind festivale në mbarë botën. Filmi i tyre i dytë Untravel (2018) u shfaq në Berlinale, Annecy dhe Sundance, i nominuar për çmimin Annie dhe mori çmime të shumta. Filmi i tyre i tretë “Money and Happiness” (2022) u shfaq premierë në Festivalin e Filmit në Locarno dhe u shfaq në Annecy dhe shumë festivale të tjera. Aktualisht ata janë duke punuar në zhvillimin e projektit për filmin e tij të parë artistik të animuar “New Rabbitland”. Duke punuar brenda studios së tyre, ata gjithashtu bëjn projekte komerciale të animacionit, si dhe kryejn seminare në animacion.

 

Apliko këtu: https://forms.gle/VH4ac9bvX5k6PmZM7 


Ky aktivitet zhvilohet me mbështetjen e projektit rajonal “SMART Balkans – Shoqëria Civile për Shoqërinë e Përbashkët në Ballkanin Perëndimor” i zbatuar nga Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Qendra për Kërkim dhe Politikëbërje (CRPM) dhe Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) dhe i mbështetur financiarisht nga Ministria e Punëve të Jashtme Norvegjeze (NMFA). 

19

Wednesday