2 vjet më parë

TREGIMET E VULLNETARËVE 

Vullnetarët janë një nga shtyllat kryesore të zhvillimit të Festivalit tonë.

Përgjatë viteve, çdo edicion ne kemi angazhuar rreth 100 vullnetarë të cilët kontribuojnë në departamente të ndryshme. Me entuziazmin, energjinë dhe dashurinë e tyre për festivalin ata mundësojnë realizimin madhështor të festivalit. Vullnetarët janë pjesë e departamenteve të ndryshme si: Media dhe Komunikim, Mikpritje, Kinema, Workshop, Panele dhe Master classes.

Në Festivalin tonë, vullnetarët tanë do të kalojnë verën duke bërë miq të rinj dhe duke ndarë përvojat e mrekullueshme të festivalit. Jemi të lumtur që gjatë edicionit tonë të 13-të të Anibar biseduam me Arba Hatashin, Drejtoreshë e Festivalit dhe disa nga vullnetarët tanë më të dashur. Ata ndanë tregimet e tyre mbi rëndësinë e vullnetarizmit dhe historitë e tyre personale se pse u pëlqen të jenë pjesë e ekipit të Anibar.

Arba Hatashi: Drejtoresha jonë e Festivalit, nisi rrugëtimin e saj në Anibar si vullnetare. Vite më vonë ajo është në krye të gjithçkaje që ndodh me Festivalin. Gjashtë vitet e para të Anibarit, i gjithë festivali ishte organizuar vetëm me ndihmën e vullnetarëve. Ishin disa 18-vjeçarë që e nisën Festivalin në frymën e rinisë, të cilët u mblodhën për të sjellë diçka të mirë në qytet dhe kjo vazhdon të jetë e pranishme edhe sot, 13 vite më vonë. Arba kujton se si erdhi për herë të parë në festival. “Ne pamë filma në edicionin e parë dhe ishte një ndjenjë shumë e mirë. Pas kësaj, në edicionin tjetër u bëra pjesë e stafit si vullnetare. Anibar ishte e vetmja gjë që po ndodhte brenda qytetit me pikëpamje kulturore dhe ofronte gjallëri.” Arba shton se si në Festival ishte një ekip i gatshëm për të sjellë ide të reja dhe të guximshme.“Ne kishim motivin për të sjellë një jetë sociale dhe kulturore në qytetin tonë, pasi kjo na mungonte ne dhe qytetit të Pejës.

Edona Shala: Ajo çdo verë udhëton në Pejë për t’iu bashkuar Festivalit tonë. Edona thotë se eksperienca e saj gjatë gjithë këtyre viteve i ka mësuar shumë për filmat dhe animacionin, plus që i pëlqen të krijojë miq të rinj. “Më pëlqeu shumë puna në ekipin e medias sepse i gjithë stafi dhe vullnetarët e mbajtën të gjallë atmosferën e punës dhe përveç punës patëm mundësinë të shijonim edhe shumë aktivitete të festivalit. Anibar, si festival i animacionit, përmes filmave dhe aktiviteteve të tij trajton tema shumë të rëndësishme sociale, që është një nga arsyet pse më pëlqen të kontribuoj dhe punoj këtu. Kjo është edhe arsyeja që u riktheva sërish në edicionin e 13-të të Anibar, këtë vit si asistente mediatike, ku ndihmoj në shkrimin dhe korrigjimin e artikujve të ndryshëm, krijimin e përmbajtjeve për mediat sociale, njoftime për shtyp e kështu me radhë.” – shton Edona.

Ndërsa për Alba Demirin hera e parë në Anibar është ashtu siç e ka imagjinuar. “Atmosfera e punës brenda zyrës është shumë e gjallë dhe produktive, me ekipe ndihmëse dhe profesionale, dhe kam mësuar shumë për menaxhimin e marrëdhënieve me publikun, dinamikën e ekipit dhe komunikimin. Takimi me vullnetarë dhe të rinj të tjerë me të njëjtat interesa është një mundësi e shkëlqyer për të shkëmbyer ide me njëri-tjetrin dhe për të krijuar ura për bashkëpunime në të ardhmen.” Alba thotë se do të rikthehet për edicionin e vitit të ardhshëm dhe ne jemi të lumtur që e kemi mes nesh.

Yll Ahmeti udhëton nga SHBA për t’u bashkuar me ne çdo vit. “Të vizitoj Anibar çdo vit është mënyra ime për të takuar njerëz të rinj nga e gjithë bota dhe për të ndarë pasionin tim për këtë festival. Gjatë vizitës sime të parë në Anibar, isha vullnetare. Çdo mëngjes punoja katër orë në tryezën e Informacionit dhe sa herë që kisha kohë shtesë, ndihmoja ekipin e medias. Stafi i mrekullueshëm dhe gjithçka që mësoni në Anibar e bënë atë një përvojë të shkëlqyer vullnetare për mua.” Yll thotë se në procesin e punësimit të këtij viti, si anëtar i ekipit , puna e tij vullnetare nga edicioni i vitit të kaluar ka luajtur një rol kyç në vendimin e tyre. Ylli do të donte të ishte absolutisht pjesë e edicionit të ardhshëm të Anibar.

Vullnetarët janë shtylla kryesore e festivalit dhe pa ata dhe pa punën e tyre vjetore dhe pasionin për vullnetarizmin dhe artin, asgjë nuk do të ishte e mundur dhe Anibar nuk do të mund të rritej në përmasat e saj aktuale ndërkombëtare.

Jemi shumë të lumtur që ju kemi këtu! Ju duam! Ju shohim! Ju presim përsëri vitin e ardhshëm!

Shpresojmë që të kaloni kohën më të mirë të jetës suaj këtu dhe shpresojmë t’ju shohim të zhvilloheni artistikisht dhe personalisht gjithmonë. Bëhuni verzioni më i mirë i vetes suaj, jini të guximshëm dhe mbajeni fort njëri-tjetrin!

T’iu prijë fati!

Related