Programet

The Scream

Event Imgage

7 minuta e 51 sekonda

Francë

2019

 

The Scream e Edvard Munch është riprodhuar në mënyrë universale. Fytyra e famshme e shtrembëruar nga frika ka goditur aq shumë imagjinatën njerëzore, saqë tani përdoret si emoji për të shprehur ankthin. Por sa mirë e njihni këtë pikturë ikonike? Demonët dhe fantazmat e Munch ikin nga pëlhurat e pikturave për të ju zhytur në burimet e frymëzimit të mjeshtrit – dhe për të përcjellë disa sekrete interesante.

 

Regjisorë: Sandra Paugam, Charles Ayats

Autorë: Sandra Paugam, Charles Ayats

Produksioni: ARTE France – CINÉTÉVÉ Experience

18

Tuesday