Programet

Dear Mahsa

Event Imgage

5 minuta 15 sekonda

Gjermani

2022

 

Në reagim ndaj vrasjes së 22-vjeçares Mahsa Jina Amini nga Patrulla udhëzuese iraniane, filmi tregon për situatën e tmerrshme të njerëzve dhe veçanërisht të grave në Iran që nga Revolucioni Islamik. Animacioni i vizatuar me dorë ilustron një poezi të autores Ayeda Alavie.

 

Regjisor: Martin Pflanzer

21

Friday