Organizata

Anibari është një organizatë e formuar nga një grup i të rinjëve dhe aktiv i artistëve, të cilë kanë dëshmuar entuziasmin dhe vizionin e tyre për të promovuar kulturën e filmit të animuar në pesë edicionet e fundit të festivalit, gjithashtu duke demonstruar kapacitetet e zhvilluara për të organizuar ngjarje të mëdha. Anibari ka investuar në kapacitetin e zhvillimit të rinisë dhe fëmijëve nëpërmjet trajnimeve, punëtorive, debateve dhe aktiviteteve të tjera që ju mundëson të gjithë artistëve ballkanik të rrisin dukshmërinë e tyre në tregjet ndërkombtare.Festivali Anibar

Në gusht 2017, Festivali i Filmit të Animuar hap dyert dhe mirëpret mbi 9,000 animatorë entuziastë, artistë dhe audiencë për edicionin e tetë të festivalit të vetëm të animuar në Kosovë. Ata do të trajtohen me mbi 270 filma të animuar dhe shumë aktivitete të të gjitha llojeve dhe niveleve të përvojës.

Ata do të shijojne shtatë netë të koncerteve muzikore nga i gjithë rajoni, shumë puntori, dhe më e rëndesishmja, pesë kinema, tre nga të cilat janë në ambient të hapur dhe do të kenë mundësi të përjetojnë shfaqjen e filmave nga barka në kinemanë e Liqenit të Anibarit. Një kinema tjetër në parkun me diversitetin më të madh në Kosovë, parku i madh i Pejës. Për të kontribuar në eksperiencen e kinematografisë janë edhe dy kinema në ambient të mbyllur, njëra në kinemanë e qytetit Jusuf Gërvalla, dhe tjetra në teatrin e qytetit, Istref Begolli.Projects


"Cultivation of animation culture between Western Balkans and Visegrad Group"

Anibar is partnering up with Visegrad Group members; Hungary, Poland, and Slovakia to cultivate further the animation culture between the two neighboring areas that are Western Balkans and Visegrad Group. By curating animated film programs, a series of workshops, presentations, lectures, and development of an educational guide to ensure sustainability of the action, this relationship will increase the volume of educational tools, which as a long-term effect have improvement in film production and co-productions between the countries.


Development of a sustainable exchange of experience and knowledge between V4 Countries and the Western Balkans, through animation and its production, will also expose Western Balkan audiences to Visegrad Group audiences to produced animated films and vice versa, therefore which as a result enhances audience development.


Throughout the project Kosovan animation tutors, V4 Animation professionals, local independent animators, and film students will be included in the events and activities that will be organized within the cooperation. The project will last from June 2017 until February 2018.


Partners of this project are: FestAnca – International Animation Festival, Primanima – World Festival of First Animations, and Animation Film Studio, Jan Matejko Academy of Fine Arts. The project is funded by International Visegrad Fund.