Programet

Worms Ate My Flesh

Event Imgage

Disa kohë më parë, muzikanti/regjisori i lindur në Zelandën e Re Broad Oak kishte një ëndërr veçanërisht të gjallë dhe shqetësuese. "Isha i vdekur dhe i varrosur në tokë, por disi i vetëdijshëm," thotë ai.

4 minuta 56 sekonda

Zelanda e Re

2021

Disa kohë më parë, muzikanti/regjisori i lindur në Zelandën e Re Broad Oak kishte një ëndërr veçanërisht të gjallë dhe shqetësuese. “Isha i vdekur dhe i varrosur në tokë, por disi i vetëdijshëm,” thotë ai. “I shtrirë atje në errësirë të plotë, mund të ndjeja krimbat dhe insektet që ma gllabëronin mishin dhe zvarriteshin nëpër grykat e syve”. Të nesërmen ai u frymëzua nga kjo përvojë për të regjistruar një pjesë muzikore, por e përfundoi atë vetëm në vitin 2021 ndërsa po shërohej nga Covid në Berlin. “Megjithëse nuk pata një rast të rëndë, më bëri të mendoja për vdekshmërinë time, kështu që u ndjeva e përshtatshme të kthehesha te kjo pjesë dhe më në fund ta përfundoja.” Videoja mahnitëse e animuar është një bashkëpunim me një AI të quajtur WZRD dhe përfaqëson natyrën ciklike dhe transformuese të jetës dhe materies nga qelizat në galaktika.

Regjisor: Nigel Braddock

18

Monday