Programet

Seven Grams

Event Imgage

Në vitin 2008, në moshën 12-vjeçare, Chance u rrëmbye nga NDC, një grup aktiv gueril në Kongon Lindore, ndërsa vizitonte motrën e tij më të madhe në Mubi në provincën e Kivu-së veriore.

7 minuta 48 sekonda

Francë

2022

Në vitin 2008, në moshën 12-vjeçare, Chance u rrëmbye nga NDC, një grup aktiv gueril në Kongon Lindore, ndërsa vizitonte motrën e tij më të madhe në Mubi në provincën e Kivu-së veriore.

Pas një nate të gjatë ecjeje në shkurre, Chance mësoi se ai dhe 60 robërit e tjerë ishin tani nën urdhrin e Tcheka, një kryekomandant dhe udhëheqës famëkeq i NDC. Megjithë moshën e tij të njomë, Chance u mësua se si të luftojë dhe të stërvitet për të vrarë. Për ta bërë këtë, atij dhe të miturve të tjerë shpesh iu dha alkool dhe drogë. Kur ai nuk luftonte, Chance u urdhërua të ruante disa miniera nën kontrollin e grupit rebel dhe u detyrua të gërmonte për ar dhe kasitit në kushte të rrezikshme.

Regjisorë: Karim Ben Khelifa, TT Hernandez

Skenaristë: Karim Ben Khelifa, Juan Diaz

Producente: Chloé Jarry

15

Friday