Programet

Red Gold

Event Imgage

“Red Gold” është film dokumentar i shkurtër i animuar. Filmi bazohet në protestën e grave marokene që mbledhin dredhëza në Huelva dhe ndërton një rrëfim polifonik që apelon në dimensionin strukturor të konfliktit: politikat e migrimit, luftën kundër ekstraktivizmit global nga veriu në jug, kapitalizmin racor... duke na ndihmuar të reflektojmë mbi kompleksitetin e konfliktit dhe përfaqësimin e tij.

12 minuta 4 sekonda

Spanjë

2021

“Red Gold” është film dokumentar i shkurtër i animuar. Filmi bazohet në protestën e grave marokene që mbledhin dredhëza në Huelva dhe ndërton një rrëfim polifonik që apelon në dimensionin strukturor të konfliktit: politikat e migrimit, luftën kundër ekstraktivizmit global nga veriu në jug, kapitalizmin racor… duke na ndihmuar të reflektojmë mbi kompleksitetin e konfliktit dhe përfaqësimin e tij.

Regjisore: Carme Gomila

Skenariste: Salma Amzian, Carme Gomila, Laia Manresa

Producente: Patricia Sánchez Mora

16

Saturday