Programet

O

Event Imgage

Një valltar i angazhuar si regjisori filmi shmang lëvizjet e panevojshme në një vilë në Bretanjë, per t'u futur në një gjendje individuale dhe shoqërore të cilën filozofi francez Paul Virilio e ka përshkruar si "inerci polare".

O

5 minuta
Austri

Një valltar i angazhuar si regjisori filmi shmang lëvizjet e panevojshme në një vilë në Bretanjë, per t’u futur në një gjendje individuale dhe shoqërore të cilën filozofi francez Paul Virilio e ka përshkruar si “inerci polare”. Kuadër pas kuadri, Paul Wenninger zë pozita të ndryshme në këmbë në një sallon fillimisht krejtësisht të zbrazët, gjatë gjithë kohës me shpinë nga muret, dhe në veçanti nga dritaret: Sikur fluturon një kohë e stuhishme ndërsa marrëdhënia ndërmjet brendësisë dhe botës jashtë shprishet edhe kur shikimet “jashtë” që i mundësohen vrojtuesit janë kryesisht imazhe të pemëve, plazheve, dhe parqe të incizuara në formatin e përshpejtuar të kamerës.

Regjisor: Paul Wenninger.
Producentë: Kabinett ad Co, Paul Wenninger.

 

30

Friday