Programet

My Father’s Damn Camera!

Event Imgage

Një djalë i pamatur në një mënyrë pothuajse të dëshpëruar dhe për këtë arsye problematike kërkon vazhdimisht vëmendjen e babait të tij - një fotograf.

6 minuta 40 sekonda

Slloveni

2021

Një djalë i pamatur në një mënyrë pothuajse të dëshpëruar dhe për këtë arsye problematike kërkon vazhdimisht vëmendjen e babait të tij – një fotograf. Duke u përballur me kaosin artistik të të atit dhe magjepsjen e tij obsesive me fotografinë-jetën, në rrugën e tij të rritjes, këto elemente përfundimisht bëhen thelbësore për forcimin e lidhjes së tyre baba-bir.

Në një tregim që ndërthur animacionin e vizatuar me dorë dhe stop-animacionit në teknikën e kolazhit, autori e çon audiencën e tij në një xhiro nëpër arkivin e fotografit slloven Dragiša Modrinjak, dhe në të njëjtën kohë tregon nga përvoja personale e autorit si regjisor dhe baba.

Regjisor: Milos Tomic

Skenarist: Milos Tomic

Producente: Mojca Pernat

14

Thursday