Prezantimi

Animacion për Reklamim: Artizanati, Karriera dhe Kapitalizmi

Event Imgage

Dez Stavracos është producent/animator/ilustrator me bazë në Brooklyn, Nju Jork, aktualisht duke punuar me kohë të plotë si Mbikëqyrës Produksioni në Hornet.

Event Imgage

Dez filloi karrierën e tij në maj 2010 me Bill Plympton. Atje, ai punoi në cilësinë e Producentit, si dhe Redaktorit, Kompozitorit kryesor dhe Dizajnuesit të Ueb-it. Meritat e tij përfshijnë dy “Couch Gag” të Simpsons, animacion për filmin artistik të John Leguizamo, “Fugly” dhe një film artistik “Cheatin'”.

 

Në vitin 2013, Dez kaloi në prodhimin komercial; punë e pavarur për Mixtape Club përpara se të bashkohej me ekipin me kohë të plotë të Hornet. Punët e tij komerciale përfshijnë fushatën me shumë platforma të Amazon Prime Day (transmetim, marrja në internet + rrjetet sociale), Viti në Rishikim i Facebook 2018 dhe fushata e 20-vjetorit të Seamless.

 

Si mbikëqyrës i prodhimit, Dez mbikëqyr ekipin gjithnjë në rritje të prodhuesve tdhe ekipit mbështetës të Hornet, ndërkohë që bashkëpunon me Shefin e Prodhimit dhe Shefin e Zhvillimit Kreativ për të nxitur iniciativa krijuese jokomerciale me stafin artistik.

 

Le ta pranojmë – reklamimi ka qenë një fjalë e ndyrë. Për këtë prezantim, do të doja të bëja një bisedë që diskuton këtë kokë më kokë – do të ndaj përvojën time duke punuar në reklama, si krahasohet me animacionin indie dhe llogaritjet që aplikojmë kur përpiqemi të lundrojmë duke pasur një jetë të qëndrueshme financiarisht përderisa bëjmë art. Le të flasim për kapitalizmin, konsumerizmin dhe ku këto kryqëzohen me artin.

16

Saturday