• 1

  Gusht 2017
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 16:00
 • 20:30
 • 22:00
 • 23:00
 • Gusht 2017
 • 15

  e hënë
 • 16

  e martë
 • 17

  e mërkurë
 • 18

  e enjte
 • 19

  e premte
 • 20

  e shtunë
 • 21

  e dielë
 • 14

  E HËNË
 • Ceremonia e hapjes së festivalit
 • 15

  E MARTË
 • Australian Showcase
  • State Of Mind

   Presioni për të mbijetuar dhe për të pasur sukses është më shumë se vetëm gjendje mendore.

   Directed by: Xiaochang Wu

   Place: Australia

   Year: 2015

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Transpose

   Bota mund të jetë një vorbull që ndryshon gjithmonë, gjithmonë në lëvizje.

   Directed by: Transpose Tessa Chong

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Lepidoptera

   Një dhuratë e befasishme fluturash sjell një transformim dramatik.

   Directed by: Bethanie Montano

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Awake

   Udhëtimi i një vajze prej depresionit në ditë më të ndritshme e më të mira.

   Directed by: Jessica McLeod-Yu

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Bill And Tony-Pizza

   E vështirë është të notojë anija kur vetëm dikush e bën tërë punën.

   Directed by: Nick Donkin

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Dear David

   Ajo është fansja më e madhe e David Attenborough, por të gjithë ngopen dikur.

   Directed by: Annie Murray

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 9

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Ghost Squad

   Oh, përshëndetje. Ke vdekur, të mbyti vet frika jote, si duket. Jooo, jam shumë i sigurtë se një fantazmë e vogël më vrau.

   Directed by: Kieran Sugrue

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • OFS

   Lartë këtyre botëve elegante dhe të zymta, arratia duket si një mundësi e largët.

   Directed by: Bec Readhead

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Dan Sultan-Magnetic

   Ky videoklip muzikor i mahnitshëm mbi Dan Sultan kombinon animim digjital dhe pamje të mistershme.

   Directed by: Jonathan Chong

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Tornado

   Duke jetuar mbi tokë, në mes të erës dhe reve, zemërimi i një vogëlushje shkakton një shpëtim të rrezikshëm.

   Directed by: Sun-Min Lee, Richard Chhoa, Victoria Dinh

   Place: Australia

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Of Safe Return

   Një udhëtim i vërtetë nëpër një botë të zymtë, e elektrizuese.

   Directed by: Shelley O'Meara

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Loss

   Humbja e një shpirti është liria e tjetrit. Dhe ai që dhuron është gjithmonë më i pasur në fund

   Directed by: Alice Markham

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Habits

   Ky plan tre-pjesësh kërkon më shumë zakone të reja dhe themele më të mira. Madje edhe atëherë, asgjë nuk është e garantuar.

   Directed by: Kathy Sarpi

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Rusty Hook

   Ja vlenë të luftosh për një çelës për të hapur një të çarë në kontinuitetin e kohës dhe hapësirës.

   Directed by: Riley McLaren, Lydia Evans

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Crows

   Dy korba, një kanaçe dhe asnjë mënyrë për ta hapur atë. Koha për improvizime.

   Directed by: Olivia Want

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Black Hole

   Vrimat e zeza njifen për atë se sa shumë mund të pranojnë brenda edhe nëse nuk duken aq të mëdha nga jashtë.

   Directed by: Charlotte Webber

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Flies In May

   Një kafshatë është gjithçka që duhet për ta zaptuar tërësisht mikpritësin.

   Directed by: Caroline Jiang

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Përmbledhja Australiane

   Me 15 gusht, prej orës 12:00 PM në kinemanë “Jusuf Gërvalla” do të vijë një program veçanërisht i organizuar për Anibar që do të shfaqë animacionin e ri më të mirë australian. Çdo vit, Festivali Ndërkombëtar i Animacionit në Melbourne (FNAM) sjell së bashku koleksionin më të madh të animacionit të ri australian në botë. […]

 • Coffee and Talks
  • Coffee and Talks – 16 gusht

   Meet the Filmmakers: Jani Zhonga regjisor i Ethnophobia (Shfaqja e filmit: Gara Ballkanike, 22:00, Kinema Kubat, 15 gusht).

 • My life as a Zucchini
  • My Life as a Zucchini

   Pasi i vdiq nëna, një djalosh dërgohet të jetojë në jetimore së bashku me fëmijët e tjerë jetim e aty fillon ta mësojë kuptimin e vërtetë të besimit dhe dashurisë.

   Directed by: Claude Barras

   Place: Switzerland, France

   Year: 2016

   Running Time: 1 h 10 min

   Cinema: Jusuf Gërvalla


 • Best of Annecy 2016
  • The New York Times “Modern Love – A Kiss, Deferred

   “Modern Love” të The New York Times, bazuar në një histori të vërtetë e shkruar nga Nikolina Kulidzan.

   Directed by: MOTH COLLECTIVE

   Place: UK

   Year: 2015

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Peripheria

   Një udhëtim në zemër të një lagje të varfër të madhe që është braktisur, duke portretizuar një pamje urbane të zhdukur: një Pompe moderne, ku fryjnë erërat dhe qentë enden midis tepricave të jetës njerëzore.

   Directed by: Couqard-Dassault David

   Place: France

   Year: 2015

   Running Time: 13

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Reflection of Power

   Në kryeqytetin më të fshehtë në botë, një grumbull njerëzish shikojnë një shfaqje ndërsa një fatkeqësi kërcënon të asgjësojë qytetin.

   Directed by: Grecu Mihai

   Place: France

   Year: 2015

   Running Time: 10

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Stems

   Duke i bërë kukullat të bëjnë muzikë.

   Directed by: Ainslie Henderson

   Place: UK

   Year: 2015

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Balkon(Balcony)

   Gjithkush bën atë që don. Njerëzit në këtë film nuk janë ende të sigurtë se çfarë duan të bëjnë.

   Directed by: David Dell'Edera

   Place: Hungary

   Year: 2015

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • How Long, Not Long

   Një udhëtim vizual që na sfidon që të mendojmë për një përkatësi universale që nuk kufizohet në një qytet, rajon ose kufi kombëtar në një epokë ku ksenofobia, nacionalizmi dhe jotoleranca janë gjithandej.

   Directed by: Michelle Kranot, Uri Kranot

   Place: Denmark

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Vaysha, l’aveugle (Blind Vaysha)

   Vaysha nuk është si vajzat e tjera të vogla. Syri i saj i majtë vetëm e sheh të kaluarën dhe i djathti i saj, vetëm të ardhmen. Njerëzit e quajnë atë “Blind Vaysha”.

   Directed by: Theodore Ushev

   Place: Canada

   Year: 2016

   Running Time: 8

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Frankfurter Str. 99a

   Një njeri i plehrave në rutinën e tij të përditshme. Një mace që ecë nëpër rrugë. Një takim gjatë pushimit të drekës.

   Directed by: Evgenia Gostrer

   Place: Germany

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Mr Sand

   Një histori e ëmbël për gjumë për kinemanë e hershme. Një përzierje e teknikave kujton atmosferën e këtij mediumi të ri të rrezikshëm. Në prapaskenë, një personazh i çuditshëm, i vërtetë apo i imagjinuar, Z. Sand, po lëvizë rreth përreth.

   Directed by: Soetkin Verstegen

   Place: Denmark, Belgium

   Year: 2016

   Running Time: 9

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Head Vanishes

   Jacqueline ka humbur kokën, por kujt i bëhet vonë! Për udhëtimin e saj në bregdet, ajo ka vendosur të niset me tren e vetme, si një vajzë e madhe.

   Directed by: Franck Dion

   Place: Canada, France

   Year: 2016

   Running Time: 9

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Head Vanishes

   Jacqueline ka humbur kokën, por kujt i bëhet vonë! Për udhëtimin e saj në bregdet, ajo ka vendosur të niset me tren e vetme, si një vajzë e madhe.

   Directed by: Franck Dion

   Place: Francë

   Year: 2016

   Running Time: 9

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Mr Sand

   Një histori e ëmbël për gjumë për kinemanë e hershme. Një përzierje e teknikave kujton atmosferën e këtij mediumi të ri të rrezikshëm. Në prapaskenë, një personazh i çuditshëm, i vërtetë apo i imagjinuar, Z. Sand, po lëvizë rreth përreth.

   Directed by: Soetkin Verstegen

   Place: Denmark, Belgium

   Year: 2016

   Running Time: 8

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Frankfurter Str. 99a

     Një njeri i plehrave në rutinën e tij të përditshme. Një mace që ecë nëpër rrugë. Një takim gjatë pushimit të drekës.

   Directed by: Evgenia Gostrer

   Place: Germany

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Blind Vaysha

   Vaysha nuk është si vajzat e tjera të vogla. Syri i saj i majtë vetëm e sheh të kaluarën dhe i djathti i saj, vetëm të ardhmen. Njerëzit e quajnë atë “Blind Vaysha”.

   Directed by: Theodore Ushev

   Place: Canada

   Year: 2016

   Running Time: 8

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • How Long, Not Long

   Një udhëtim vizual që na sfidon që të mendojmë për një përkatësi universale që nuk kufizohet në një qytet, rajon ose kufi kombëtar në një epokë ku ksenofobia, nacionalizmi dhe jotoleranca janë gjithandej.

   Directed by: Michelle Kranot, Uri Kranot

   Place: Denmark

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Balcony

   Gjithkush bën atë që don. Njerëzit në këtë film nuk janë ende të sigurtë se çfarë duan të bëjnë.

   Directed by: David Dell'Edera

   Place: Hungary

   Year: 2015

   Running Time: 6

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Stems

   Duke i bërë kukullat të bëjnë muzikë.

   Directed by: Ainslie Henderson

   Place: UK

   Year: 2015

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Reflection of Power

   Në kryeqytetin më të fshehtë në botë, një grumbull njerëzish shikojnë një shfaqje ndërsa një fatkeqësi kërcënon të asgjësojë qytetin.

   Directed by: Grecu Mihai

   Place: France

   Year: 2015

   Running Time: 9

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The New York Times “Modern Love – A Kiss, Deferred

   “Modern Love” të The New York Times, bazuar në një histori të vërtetë e shkruar nga Nikolina Kulidzan.

   Directed by: MOTH COLLECTIVE

   Place: UK

   Year: 2015

   Running Time: 4


  • Peripheria

   Një udhëtim në zemër të një lagje të varfër të madhe që është braktisur, duke portretizuar një pamje urbane të zhdukur: një Pompe moderne, ku fryjnë erërat dhe qentë enden midis tepricave të jetës njerëzore.

   Directed by: Couqard-Dassault David

   Place: France

   Year: 2015

   Running Time: 12

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Program Special: Më të mirat e Annecy 2016

   Më 17 gusht, prej orës 16, në edicionit e vitit 2016, vie në Anibar festivali ndërkombëtar i filmit të animuar Annecy, për të prezentuar një program të fokusuar në animimin më të mirë. 10 filma që kanë fituar çmime që shprehin animacionin në kulminacion, secili më i llojllojshëm dhe më origjinal se tjetri.

 • Gara Ndërkombëtare 1
  • Lupus

   Në dhjetor të vitit 2011, në periferinë e Bogotës, një roje sigurimi humb jetën nga një tufë qensh endacak që bredhnin në lagje.

   Directed by: Carlos Gomez Salamanca

   Place: France

   Year: 2016

   Running Time: 10

   Cinema: Cinema Lake


  • The Full Story

   Kur babai fqi ikën, pesë vjeçari Tobi zbulon se prindërit largohen. Ende në shok, e tërë dhoma hidhet drejt qiellit, duke ndryshuar formën në ajër, dhe ulet në një hapësirë tjetër. Dhoma ndjek ndjenjat e paqëndrueshme të Tobit, përderisa jeta brenda shtëpisë del jashtë kontrollit në buçitjen e divorceve gjatë viteve të ’70-ta, dhe ’80-ta.

   Directed by: Daisy Jacobs

   Place: UK

   Year: 2017

   Running Time: 7

   Cinema: Cinema Lake


  • Strange Case

   Udhëtimi i fundit i çuditshëm brenda ndërgjegjes. Rrjedhë e pamjeve, mendimeve, e kujtimeve.

   Directed by: Zbigniew Czapla

   Place: Poland

   Year: 2017

   Running Time: 14

   Cinema: Cinema Lake


  • High Summer

   Një çast trazues në një verë të qetë në fshat. Gjatë rregullimit të kopshtit, një burrë e sheh nënën e tij si grua për herë të parë.

   Directed by: Josselin Facon

   Place: France

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Cinema Lake


  • Pencilless Case

   Çanta pa Lapsa është një tregim për kur ndjehemi ndryshe, dhe pasojat që vijnë në çastin kur i kundërvihemi kësaj ndjenje. Takohemi me protagonistin tonë kur ai vendosë t’i kalojë kufijtë e vetmisë së tij të përditshme, dhe që të jetë pranë njerëzve më në fund, gjë e cila del të jetë diçka në mes […]

   Directed by: Magdalena Pilecka

   Place: Poland

   Year: 2016

   Running Time: 7

   Cinema: Cinema Lake


  • Superbia

   Vendasit e tokës surrealiste të “Superbia”, ku burrat dhe gratë krijojnë shoqëri të ndara, ballafaqohen me ndryshimet e nxitura nga çifti i parë i barabartë në historinë e tyre.

   Directed by: Luca Tóth

   Place: Hungary

   Year: 2016

   Running Time: 15

   Cinema: Cinema Lake


 • Gara Ballkanike
  • Only Lovers Leave to Die

   Pas një lëndimi në një aksident, Emili fillon ta përceptojë botën sikur të ishte e pikturuar në film. Rrugës për në spital, një histori dashurie, vdekje, pasioni dhe humbje shpaloset përmes dialogut të personazheve që e rrethojnë, secili përfaqëson një model tjetër të filmit.

   Directed by: Vladimir Kanic

   Place: Croatia

   Year: 2016

   Running Time: 7

   Cinema: Kino Kubezat


  • Hedgehog’s Home

   Në një pyll jeshil e të gjallë jeton një iriq. Atë e respektojnë dhe i marrin lakmi të gjitha kafshët tjera. Sidoqoftë, përkushtimi i patundshëm i iriqit ndaj shtëpisë së tij, nervrikosë një kuartet bishash të pangopshme. Së bashku, ata marshojnë drejt shtëpisë së Iriqit, duke ndezur kështu një situatë të tensionuar dhe pa rrugëdalje.

   Directed by: Eva Cvijanovic

   Place: Croatia, Canada

   Year: 2017

   Running Time: 10

   Cinema: Kino Kubezat


  • Wicked Girl

   S është një vajzë tetë vjeçare me imagjinatë tejet të zhvilluar. Ajo është e shkathtë me natyrën dhe kafshët. Përderisa ajo i kujton ditët e bukura në fshatin e gjyshërve të saj, kujtime të errta dhe të tmerrshme i vijnë në kokë, dhe pak nga pak, fillojnë të kenë kuptim.

   Directed by: AYCE KARTAL

   Place: Turkey, France

   Year: 2017

   Running Time: 8

   Cinema: Kino Kubezat


  • Ethnophobia

   Mbijetesa, konflikti dhe simbioza shkojnë krahë për krahë; të gjitha të shoqëruara me gëzim e dhimbje si rezultat i nevojes së një burri të gjejë e të zmadhojë dallimet, kur në fakt ngjajshmëritë janë më të mëdha.

   Directed by: Joan Zhonga

   Place: Albania, Greece

   Year: 2016

   Running Time: 15

   Cinema: Kino Kubezat


  • Float

   Në një lundrim që duhej të ishte pushimi më i mirë i jetës së tij, Jadranit i përmbytet anija. Jeta e tij kërcënohet kudo, dhe e tëra çfarë ai mund të bëjë është të mundohet të rri gjallë sa më gjatë, deri sa shpëtimi të arrijë, ose thjesht të heqë dorë dhe ta shuaj mjerimin […]

   Directed by: Goran Radosevic

   Place: Croatia

   Year: 2017

   Running Time: 2

   Cinema: Kino Kubezat


  • The stranger in my head

   Filmi është një ritregim i librit që kam lexuar para 12 vitesh. Më kujtohet kryesisht se si pati ndikim tek unë, dhe atmosferën që krijoi, por kur vie puna tek personazhet dhe ngjarja, në libër ka vetëm fragmente. Kështu që, në këtë animim të shkurtër, jam munduar që atyre fragmenteve të ju jap kuptim.

   Directed by: Petra Balekic

   Place: Croatia

   Year: 2017

   Running Time: 5

   Cinema: Kino Kubezat


  • The retarted child

   Tregim për një fëmijë të jashtzakonshëm në një botë të zakonshme. / Film i pikturuar në telefon.

   Directed by: Dimitar Dimitrov

   Place: Bulgaria

   Year: 2016

   Running Time: 1

   Cinema: Kino Kubezat


  • Stretch

   Rituale të çuditshme të mëngjesit.

   Directed by: Cagil Harmandar

   Place: Turkey

   Year: 2016

   Running Time: 2

   Cinema: Kino Kubezat


  • 20 kicks

   Ky trup, që ndjek teket e dëshirave të mija, edhe paguan për to. Përderisa shpirti mundohet të gjejë rrugën e tij…

   Directed by: Dimitar Dimitrov

   Place: Bulgaria

   Year: 2016

   Running Time: 7

   Cinema: Kino Kubezat


  • Gamer Girl

   Filmi është pjesë e një videolojre. Mundësitë e kufizuara dhe të programuara krijojnë një sfond ndaj të cilit Lili po lufton për dashurinë e jetës së saj.

   Directed by: Irena Jukic Pranjic

   Place: Croatia

   Year: 2016

   Running Time: 10

   Cinema: Kino Kubezat


 • 16

  E MËRKURË
 • Sheep and Wolves
  • Sheep and Wolves

   Në një vend të largët magjik, në një fshat të vogël piktoresk të pozicionuar në mes fushave të gjelbëruara dhe kodrave të larta, jetonte një kope e shkujdesme e deleve. Por jeta e tyre e qetë dhe pa stres ndërpritet kur një tufë ujqish zhvendosen afër një përroske të afërt.

   Directed by: Maxim Volkov

   Place: Russian Federation

   Year: 2016

   Running Time: 1h 20 min

   Cinema: Jusuf Gërvalla


 • Coffee and Talks
  • COFFEE AND TALKS – 15 gusht

   Q&A me Joost Lieuwma dhe Tünde Vollenbroek në Exit Bar Meet the Filmmakers: Vladimir Kanic regjisor i “Only Lover leave to Die” (Shfaqja e filmit: Gara Ballkanike, e marte 15 gusht, 20:30, Kinema Liqeni) Talks: Joost Lieuwma and Tunde Vollenbroek on the role of comics in making comedy.

 • Frame Order Retrospective
  • KLIK leader 2012

   Kryesues në Festivalin e Animacionit në Amsterdam, KLIK! në vitin 2012

   Directed by: Lukas Krepel, Patrick Schoenmaker, Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Roller Coaster

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Things You`d Better Not Mix Up

   Një seri e gjërave të cilat bën mirë të mos i përzish.

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2010

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Wallet Prank – Cartoon-Box #26

   Truku i vjetër me çantë të lidhur për një spango. A do ta marr gruaja e moshuar kuletën nga ngucakeqasit e rinj? Zbulojeni në e epizodin e 26 të cartoon-box.

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2017

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Great Dragonslayer

   Një qytet i vogël i frikësohet një dragoi, e një burrë del që ta vret.

   Directed by: Lukas Krepel

   Place: Netherlands

   Year: 2009

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Frog Princess – Cartoon-Box #25

   Epizodi i 25 i serisë qesharake të animuar – cartoon-box. A u kthye pricesha në bretkosë? A do ta ndihmojë princi i pashëm këtë kafshë të gjorë…?

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2017

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Once Upon A Time In My Wife

   Filmi i diplomimit të Joost Lieuwma. Një film i shkurtër i animuar në të cilin një burrë fantazon për djalin e tij imagjinar. Ka aq shumë dëshirë të ketë një fëmijë sa që i kënaqë dëshirat e tij në një mënyrë shumë të frikshme.

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2005

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Chocolate Ice Cream – Cartoon-Box #21

   Një fëmijë po shijon një akullore çokolate, kur diçka ndodhë…

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2017

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Snapshot

   Një kthjelltësi e mahnitshme në pyll duket të jetë vendi i përsosur për të fotografuar kafshët në vendbanimin e tyre natyror, por një çift me qëllime të mira nuk kanë vërë re fare se çka po ndodhë mu poshtë hundës së tyre.

   Directed by: Arthur van Merwijk

   Place: Netherlands

   Year: 2012

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Fly – Cartoon-Box #20

   Është parodi e filmit të David Cronenberg, “The Fly” (1986). Jeff Goldblum mundohet të flirtojë me një vajzë duke ja treguar shkathtësitë e teleportit. A do të bie pre e sharmit të tij? Gjejeni në “The Fly Cartoon”.

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Leaving Home

   Kur babai i tij vendosë se Richard është mjaftueshëm i madh që të dali nga shtëpia e prindërve të tij, e çon jashtë në botë. Por Richard vazhdon të kthehet në shtëpi në mënyra bizare. Duket se është i lidhur me shtëpinë. Kur diçka ndryshon në jetën e tij, Richard duhet të rri vetë mbi […]

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2013

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Eddy the Executioner – Cartoon-Box #8

   Ekzekutori Eddy nuk është prej më të mirëve, por e bën më të mirën që mundet. A do t’i përmbush detyrat për të cilat e urdhëron mbreti?

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Adventures of Indiana Jones

   Arkeologu i famshëm Dr. Indiana Jones është në kërkim gjatë gjithë jetës, por kësaj radhe është i animuar me pasion nga fansi dhe artisti Patrick Schoenmaker. Gjatë 5 viteve, ka punuar në sekuencën e hapjes e cila do të ishte seria televizive që do t’i bënte të gjitha seritë e tjera të tepër

   Directed by: Patrick Schoenmaker

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • BATMAN! – Cartoon-Box #34

   Kur një grua ngecën në një rrugicë të errët dhe një kriminel i shpifur e kërcënon, mbetet vetëm një gjë për të bërë: të bërtas për ndihmë! A do ta shpëtojë Batman gruan në kohë?

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • How Dave and Emma Got Pregnant

     Një bashkëshort shumë steril është aq i dëshpëruar që të ketë fëmijë sa që e trajton yndyrën e gruas së tij si foshnje. Mjaft e çuditshme, por ishte shërim! Vetëm në universin e regjisorit Joost Lieuwma kjo dukuri jo vetëm që është e mundur, por edhe e logjikshme.

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2012

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Real Rapunzel – Cartoon-Box #38

   Rapunzela po burgoset nga një shtrigë e ligë. E vetmja mënyrë për të dalë është përmes dritares. Por kulla se ku qëndron ajo është paksa e lartë A do ta ndihmojë Rapunzelën princi i pashëm?

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2017

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Itch

   Një dashuri e re shndërrohet në një martesë me zor, e padurueshme për të gjithë ata që ishin të përfshirë, e madje edhe për qenin. Është mërzitur për vdekje nga e zonja e tij e pastër dhe e rregullt. Por një mysafir i paftuar krijon atmosferë loje në shtëpi.

   Directed by: Patrick Schoenmaker

   Place: Netherlands

   Year: 2010

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Whack-A-Mole – Cartoon-Box #22

   Esmeralda po mundohet të luaj një loj në pasazh. Por nuk është edhe aq e mirë. Fatmirësisht, dikush mund ta ndihmojë.

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2017

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Golden Oldies

   Në një darkë tipike të të pesëdhjetave, një adoleshent mundohet të vallëzojë rock’n’roll me vajzën më të bukur në pistën e vallëzimit, por i kundërvihet një djalë këmbëngulës dhe një jukeboks që belbon. Me filmin “Golden Oldies”, regjisorët Daan Velsink dhe Joost Lieuwma prezentojnë një komedi shumë të shkurtër në një stil të veçantë, me […]

   Directed by: Daan Velsink, Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Learn To Ride A Bike – Cartoon-Box #24

   Një djalosh po mundohet të mësojë se si ta ngas biçikletën.

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2017

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Retrospektivë nga Frame Order

   Frame Order është një studio animacioni nga Utrehti, Holandë, që bën produkte të animuara nga skripta deri tek produkti përfundimtar. Produktet e tyre janë të shumëllojshme në stil dhe teknologji, duke u përqendruar në komunikim të qartë për shikuesit që do të shihet përmes retrospektivës së tyre më 16 gusht nga ora 14:00, me shfaqjen […]

 • The Red Turtle
  • The Red Turtle

   Një burrë ka ngecur në një ishull të braktisur dhe takohet me një breshkë të kuqe, e cila i ndryshon jetën.

   Directed by: Michael Dudok de Wit

   Place: France, Belgium, Japan

   Year: 2016

   Running Time: 1 h 20 min

   Cinema: Jusuf Gërvalla


 • Gara Studentore 1
  • Strawberry Days

   Të jetosh një jetë të zakontë në shoqërinë e halucinacioneve të mërzitshme mund të jetë shumë e vështirë.

   Directed by: Eva Sekeresova

   Place: Slovakia

   Year: 2016

   Running Time: 13

   Cinema: Cinema Lake


  • Flying Putzi

   Putzi, një fëmijë me të meta, dëshiron të fluturojë lart në qiell me shokun e tij të ngushtë, me një gjeldeti që quhet Pepi. Djemtë e lagjes e bindin që të flutorojë nga kati i fundit i një ndërtese. Kjo është një histori për sjelljen mizore të shoqërisë ndaj asaj që nuk është normale. Kjo […]

   Directed by: Ido Behar

   Place: Israel

   Year: 2017

   Running Time: 6

   Cinema: Cinema Lake


  • FEED

   Për dy krijesa tejet të mëdha është fundi i ditës, ushqimi shërbehet si ditën e kaluar. Fëmijët ushqejnë dhinë e tyre si zakonisht, duke mos u ndjerë mirë për rutinën e tyre të përditshme.

   Directed by: Eri Okazaki

   Place: Japan

   Year: 2016

   Running Time: 7

   Cinema: Cinema Lake


  • Juliette

   Xhulieta është një vajzë e re e turpshme, që është tmerruar duke udhëtuar me veturë me dy vajza të çmendura që nuk i kushtojnë vëmendje rrugës…

   Directed by: Lora D'Addazio

   Place: Belgium

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Cinema Lake


  • Play Boys

   Një film për maqo, goca, qenë, armë, vetura, dhe motoçikleta.

   Directed by: Vincent Lynen

   Place: Belgium

   Year: 2016

   Running Time: 7

   Cinema: Cinema Lake


  • Chromosome Sweetheart

   Një ish-çift në një kafé, një vajzë po thithë në flokët e të dashurës së saj, një grua vrapon, një qytet në arrati, një vajzë e vogël që ecën përgjatë lumit. Në këtë botë, ka aq shumë lloje të dashurisë sa ka edhe vetë njerëz.

   Directed by: Honami YANO

   Place: Japan

   Year: 2017

   Running Time: 5

   Cinema: Cinema Lake


 • Gara Ndërkombëtare 2
  • Schirkoa

   Në qytetin e kokëqeseve, një anëtar i senatit ballafaqohet me një dilemë të vështirë në mes karierës së tij në politikë, shtëpive publike, dhe dashurisë që ka për një grua të mistershme. Një dilemë që do t’i transformojë jetën, dhe qytetin në mënyra të paimagjinueshme.

   Directed by: Ishan Shukla

   Place: India

   Year: 2016

   Running Time: 14

   Cinema: Kino Kubezat


  • Gusla or the Spirits

   Adriana kthehet në Poloni, ku edhe ka lindur, për ta parë gjyshen e saj dhe për ta pyetur familjen e saj për komunizmin. Në kuzhinën e rehatshme të xhaxhait dhe hallës së saj, ajo do të mësojë se shpirtërat komunistë nuk janë të vetmit që e përndjekin imagjinatën polake, dhe se ka shumë mënyra të […]

   Directed by: Adrienne Nowak

   Place: France

   Year: 2016

   Running Time: 9

   Cinema: Kino Kubezat


  • The Wild Boar

   Një jetim i pastrehë, një fëmijë i vogël kafshëror largohet nga qyteti i madh për në errësirën e malit. Aty fëmiu takohet me një krijesë më të fuqishme sesa mund ta kishte marrë me mend.

   Directed by: Bella Szederkényi

   Place: Germany, Hungary, France

   Year: 2016

   Running Time: 14

   Cinema: Kino Kubezat


  • The Poet of Horrible Things

   Tregimi i një babai që mundohet ta ndihmojë të birin e tij që të bëhet poet, por dështon mjerisht.

   Directed by: Guy Charnaux

   Place: Brazil

   Year: 2017

   Running Time: 5

   Cinema: Kino Kubezat


  • Nighthawk

   Një vjedull është shtrirë në rrugë e nuk lëviz. Një patrollë e policisë i afrohet trupit në errësirë. Së shpejti, ata zbulojnë se kafsha nuk ka ngordhur; vjedulla është e dehur! Kur policia mundohet ta largojë krijesën nga rruga, vjedulla zgjohet dhe gjërat marrin një kthesë të çuditshme.

   Directed by: Spela Cadez

   Place: Slovenia

   Year: 2016

   Running Time: 9

   Cinema: Kino Kubezat


  • Nothing Happens

   Është acar në periferinë e qytetit. Por disa njerëz po mbledhen. I shoh tek krijojnë një radhë përtej horizontit. Të gjithë po presim një ndodhi. Por asgjë nuk ndodhë… Jemi mbledhur për të qenë dëshmitarë të një ngjarjeje. Të marrim pjesë për t’u vështruar. Spektaktlin për t’u parë dhe për të vështruar.

   Directed by: Michelle KRANOT, Uri KRANOT

   Place: Denmark

   Year: 2017

   Running Time: 12

   Cinema: Kino Kubezat


 • 17

  E ENJTE
 • Fokus në Vishegrad: VAF Talentët e Rinjë
  • Pussy

   Një vajzë e re po kalon mbrëmjen vetëm në shtëpi. Ajo vendos të kënaq veten, por jo çdo gjë shkon sipas planit.

   Directed by: Renata Gasiorowska

   Place: Poland

   Year: 2016

   Running Time: 8

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Wild Boar

   Një jetim i pastrehë, një fëmijë i vogël kafshëror largohet nga qyteti i madh për në errësirën e malit. Aty fëmiu takohet me një krijesë më të fuqishme sesa mund ta kishte marrë me mend.

   Directed by: Bella Szederkényi

   Place: Germany, Hungary, France

   Year: 2016

   Running Time: 14


  • Ink Meets Blank

     Është një film bardhë e zi për metamorfozën ritmike të formave abstrakte gjeometrike. Dramaturgjia e filmit është zhvilluar nga muzika e kapshme dhe e pastër. Filmi është krijuar tërësisht pa kamerë, direkt me anë të shiritit të filmit 35mm.

   Directed by: Tymon Albrzykowski

   Place: Poland

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Chilli

   Film about aggression, passion and misunderstanding in a relationship. Animation and visuals are inspired by naive art, deep dreams and the unconscious mind.

   Directed by: Martina Mikušová

   Place: Slovakia

   Year: 2017

   Running Time: 8

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Corner

   Jeta nuk është e lehtë në skutë, në këndin ku dy kufijë takohen. Çdo gjë është relative në gjeometri, kur perspektiva dhe ligjet e gravitetit bëjnë shaka me ty.

   Directed by: Lucija Mrzljak

   Place: Croatia, Estonia

   Year: 2016

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Volcano Island

   Diku në një ishull oqeanik, fuqitë e natyrës ende punojnë si në kohërat e lashta. Një tigër femër, e re e naive, jeton atje në harmoni me veten dhe natyrën. Kur feminiteti i saj i bie në sy një tigri më në moshë, tigresha frikësohet çdo herë e më shumë nga çasja e tij e […]

   Directed by: Anna Katalin Lovrity

   Place: Hungary

   Year: 2017

   Running Time: 9

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Foreign Body

     Një trup i huaj jeton jetën e vet. Nuk mund ta heqësh qafe. Gjithmonë është me ty, ke nevojë për të. Përkëdhele atë pjesë të çuditshme tënden, dhe mos u mundo të ja qethësh gëzofin e shprishur. Filmi është një tregim për gjërat që na duken të çuditshme në filim, por dalin të jenë […]

   Directed by: Marta Magnuska

   Place: Poland

   Year: 2016

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Life in Patterns

     E rritur prej modeleve të përsosura. Butësi, varfëri dhe kiq. Jeta në 12 foto për sekond.

   Directed by: Vojtech Domlatil

   Place: Czech Republic

   Year: 2017

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Farewell

     Lovro është i lodhor dhe i trishtuar. E mbush vaskën me ujë, derisa sheh pikat e ujit që dalin nga rubineti. E kur një pikë bie mbi sipërfaqen e ujit, Lovros i kujtohet hera e parë kur doli në peshkim me gjyshin.

   Directed by: Leon Vidmar

   Place: Slovenia

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Special Program Focus on Visegrad: VAF New Talents

   This program aims to promote the most talented young animation filmmakers from Central and Eastern Europe (CEE) and is a selection curated by Visegrad Animation Forum. This program is being screened at Anibar as part of the Visegrad Focus presented at the 8th edition of the festival. The film selection focuses on extraordinary talents whose […]

 • Coffee and Talks
  • Coffee and Talks – 17 gusht

   Meet the Filmmakers: Lora D’Addazio director of “Juliette” (Screening: Lake Cinema, 20:30, August 16) Presentation: PAF Other visions presentation: distributing and curating by Jiri Nedelka

 • Grendel Grendel Grendel by Alex Stitt
  • Grendel Grendel Grendel

   Grendel është përbindësh, mandje një shumë i vjetër. Figuron në një poezi epike të gjatë e të vjetër anglo-sanksone të titulluar Beowulf. Në tregimin origjinal nuk marrim vesh shumë për të veçse përbindëshi jeton me nënën e tij nën një liqe dhe ha njerëz.Në vitin 1971, një shkrimtar amerikan, John Gardner, i kushtoi një roman […]

   Directed by: Alex Stitt

   Place: Australia

   Year: 1981

   Running Time: 88

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Program Special: Grendel Grendel Grendel

   Anibari është i privilegjuar të mirëpresë udhëheqësin e Festivalit Ndërkombëtar të Animacionit në Melbourne, Malcolm Turner, për të dhënë një prezentim për udhëtimin mbresëlënës dhe të gjatë të Grendel, më 17 gusht në kinemanë “Jusuf Gërvalla”  nga ora 14:00. Grendel Grendel Grendel, film i famshëm që tregon historinë e përbindëshit të moshuar Grendel që u […]

 • Best of Fest Anca
  • Sore Eyes for Infinity

   Fitues i çmimit Anca Special Mention

   Directed by: Elli Vuorinen

   Place: Finland

   Year: 2016

   Running Time: 12

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Dolls Don’t Cry

   Fitues i çmimit Anca Special Mention

   Directed by: Fréderick Tremblay

   Place: Canada

   Year: 2017

   Running Time: 20

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Penelope

   Fitues i חmimit Anca Special Mention

   Directed by: Heta Jההlinoja

   Place: Estonia

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Roomates

   Fitues i çmimit Anca Special Mention

   Directed by: Jamie Wolfe

   Place: USA

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Unnatural

   Fitues i çmimit Anca Special Mention

   Directed by: Marcos Sánchez

   Place: Chile

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Sex Bruise

   Fitues i çmimit Anca Special Mention

   Directed by: Conor Grebel

   Place: USA

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Little Bird and the Caterpillar

   Fitues i çmimit Anca Special Mention

   Directed by: Lena Von Dohren

   Place: Switzerland

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Program Special: Më të mirat e festivalit Fest Anca

   Më të mirat e Festivalit Anca 2017 është një koleksion i filmave të metrazhit të shkurtër që kanë fituar çmime nga Festivali Ndërkombëtar i Animacionit “Fest Anca”, filma që janë zgjedhur nga mbi 1.600 aplikime nga më shumë se 70 vende të botës. Juria e përbërë nga musafirë ndërkombëtarë ka shpërblyer çmimet e këtij viti […]

 • Gara Studentore 2
  • Tough

   Disa gjëra mund të kuptohen vetëm me pjekuri. Një dritë e re shndërritë mbi keqkuptimet kulturore të fëmijërisë kur një nënë kineze flet me të bijën e saj britaneze për herë të parë si dy të rritura.

   Directed by: Jennifer Zheng

   Place: UK

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Cinema Lake


  • Projection on Sofa

   Nata e filmit në shtëpi. Në fund të filmit, Luci dhe Manu fillojnë të bisedojnë mbi idenë e shëtitjes. Duke pirë duhan, dhe verë, ata i ndajnë idetë e tyre, nevojat dhe pritjet.

   Directed by: Violette Delvoye

   Place: Belgium

   Year: 2016

   Running Time: 7

   Cinema: Cinema Lake


  • It’s a Date

   Çdokush është i huaj në fillim.

   Directed by: Zachary Zezima

   Place: USA

   Year: 2016

   Running Time: 7

   Cinema: Cinema Lake


  • HOME

   Një burrë në një bar po ju tregon miqve të tij një histori. Duke treguar përvojen e tij. Shtete ekzotike, aroma dhe shije të reja, njerëz me çdo ngjyrë lëkure të mundshme, me fe të ndryshme, dashuri, shoqëri, dhe madje edhe lumturi. Por si është jeta kur kthehesh në shtëpi? Dhe ku është shtëpia e […]

   Directed by: Aliona Baranova

   Place: Czech Republic

   Year: 2016

   Running Time: 7

   Cinema: Cinema Lake


  • Tête à Tête

   Një grua e re viziton familjen e saj. Gjatë fundjavës situata tensionohet, e teknologjia sjell një pushim të lehtë. Kur shikimi i Kerrit largohet nga ekrani, ajo zbulon një lidhje më të thellë.

   Directed by: Natasha Tonkin

   Place: UK

   Year: 2017

   Running Time: 8

   Cinema: Cinema Lake


  • Child

   Një fëmijë duhet të dalë nga kasollja e tij për të mbledhur dru për zjarrin që është shuar. Në prag të adoleshencës, ai has në një pemë të vetme të cilë dëshiron ta bëjë dru zjarri. Ai e shkatërron trungun, dhe kështu bëhet një burrë që tërhiqet nga mali që e rrethon.

   Directed by: Iring Freytag, Viktor Stickel, Linus Stetter

   Place: Germany

   Year: 2016

   Running Time: 9

   Cinema: Cinema Lake


  • Rascals

   E cka nëse dritarja jote është pamja jote? A do të doje të ishte a pastër apo do ta mbuloje? A ke zgjedhje? Të fshehur në botën tonë, iluzionet tona për botën e jashtme. Rascals është një film që të shohim, e të shihemi.  

   Directed by: Jasmine Elsen

   Place: Belgium

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Cinema Lake


  • In Other Words

   Një burrë e rikujton një çast, një mundësi të humbur për të komunikuar me të bijën. Takimi i tyre i shkurtër pas sa viteve e rrënon botën e tij, dhe i bën fjalët e tij të pakuptimta.

   Directed by: Tal Kantor

   Place: Israel

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Cinema Lake


  • 69SEC

   Kjo është një histori dashurie e parë nga një katror.

   Directed by: Laura Nicolas

   Place: Belgium

   Year: 2016

   Running Time: 2

   Cinema: Cinema Lake


  • Cleaning Day

   Sot është radha ime për ta pastruar apartamentin tonë të përbashkët. Do ta përfundoj sa hap e mbyll sytë…

   Directed by: Veronica Solomon

   Place: Germany

   Year: 2016

   Running Time: 2

   Cinema: Cinema Lake


 • Gara Ndërkombëtare 3
  • Manivald

   Manivald, një dhelpër, po i mbush 13 vjet. I shkolluar, i papunë dhe në përgjithësi pa frymëzim, ai jeton me nënën e tij të pensionuar e të mundimshme. Jeta është e lehtë por jo edhe e mirë. Kjo varësi e pashëndetshme ndryshon kur rrobalarësja prishet, dhe Tomas, një ujk mjeshtër seksi vie për ta rregulluar […]

   Directed by: Chintis Lundgren

   Place: Estonia

   Year: 2017

   Running Time: 13

   Cinema: Kino Kubezat


  • Dead Horses

   Në një vend të panjohur e të izoluar, gjatë luftës, një fëmijë detyrohet të ikën. Gjatë rrugës, has në kufoma kuajsh kudo. Vetëm kuaj të ngordhur. Përse? Përse kuajt kishin vendosur të vrasin veten?

   Directed by: Marc Riba, Anna Solanas

   Place: Spain

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Kino Kubezat


  • The Wrong End of the Stick

   Malkom Fetcher është një mësues me moshë mesatare, nevrotik e i humbur në një martesë të mërzitshme me gruan e tij prej njëzet vitesh, Beverli. Derisa ballafaqohet me kriza identiteti, martesa e tyre shpërbëhet, dhe ai detyrohet ta shprehë një dëshirë të thellë e të fshehur.

   Directed by: Terri Matthews

   Place: United Kingdom

   Year: 2016

   Running Time: 10

   Cinema: Kino Kubezat


  • Winston

   Një njeri është i shtyer nga fiksime të çmendura dhe paranoja.

   Directed by: Aram Sarkisian

   Place: United States

   Year: 2017

   Running Time: 7

   Cinema: Kino Kubezat


  • Impossible Figures and Other Stories II

   Protagonisti i filmit është një grua që rrëshqet dhe rrëzohet, duke nxituar rreth shtëpisë. Ngritet, vetëm për të zbuluar se shtëpia e saj ka pamje të pazakontë – është e ndërtuar nga paradokset, e mbushur me iluzione, dhe e mbuluar me modele.

   Directed by: Marta Pajek

   Place: Poland

   Year: 2016

   Running Time: 15

   Cinema: Kino Kubezat


  • Balcony

   Të gjithë bëjnë atë që duan. Njerëzit nga ky film nuk janë të sigurtë ende se çfarë duan të bëjnë.

   Directed by: Dávid Dell'Edera

   Place: Hungary

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Kino Kubezat


 • 18

  E PREMTE
 • This must be the place – New Female Wave in Polish Animation
  • Home

   Shtëpia është një vend. Një familje. Një histori. Lidhjet. Shtëpia është një kujtim që e krijon një njeri. Ndoshta një ëndërr? Ky është tregimi i një vajze që kthehet në shtëpi. Kjo vizitë sjell një stuhi të rrëmujshme të kujtimeve të mundimshe. Asaj i duhet t’i menaxhojë në mënyrë që të zhduken. Çfarë është shtëpia […]

   Directed by: Agnieszka Borowa

   Place: Poland

   Year: 2015

   Running Time: 14

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Bernard

   Një tregim i shkurtër për vetminë, mospërshtatjen, dhe nevojën dëshpëruese për afërsi, të gjitha të paraqitura në një pejsazh dimëror. Bernard përballet me stereotipin e një grabitqari, një grabitqar që nuk do e takoje. Duke u ndjerë i mundur, ai mundohet të tregojë të vërtetën për izolimin e tij, dhe se si i duhet t’i […]

   Directed by: Anna Oparkowska

   Place: Poland

   Year: 2017

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • DINO or Something

   Filmi i metrazhit të shkurtër animon aventurat e krijesave të vogla që quhen DINO, në një fermë që quhet “DINO ose diçka.

   Directed by: Magdalena Pilecka

   Place: Poland

   Year: 2015

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • To thy heart

   Ishte shumë i pashëm, me flokë sterrë të zeza, tek sa qëndron pranë shilarëses. Kur buzëqeshte, sytë e tij të frikësonin. Ishte skizofrenike – ishte aq i dëmtuar sa që ajo bënte cfarëdo që ai i kërkonte. Kishe shumë qejf ta dëgjonte duke folur ëmbël, deri sa hëna të ngritej në qiell. Dhe pastaj, nuk […]

   Directed by: Ewa Borysewicz

   Place: Poland

   Year: 2013

   Running Time: 10

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Doggydent

   Një tregom i shkurtër për Doggydent-in dhe problemet e tij të vogla. Kush është ai, dhe çfarë e mërzitë??

   Directed by: Magdalena Pilecka

   Place: Poland

   Year: 2014

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The wizard of U.S

   Gjuha shqipe nuk është e disponueshme për këtë material!

   Directed by: Balbina Bruszewska

   Place: Poland

   Year: 2016

   Running Time: 22

   Cinema: Jusuf Gërvalla


 • Coffee and Talks
  • Coffee and Talks – 18 gusht

   Meet the Filmmakers: Tal Kantor regjisore e “In Other Words” (Shfaqja e filmit: Gara Studentore 2, Kinema Liqeni, 20:30, 17 gusht), dhe Jasmine Elsen regjisore e “Rascals” (Shfaqja e filmit: Gara Studentore 2, Kinema Liqeni, 20:30, 17 gusht). Prezentim mbi librin  “Twisted Dreams of Central European animation” nga Olga dhe Michal Bobrowski. Organizimi i këtij […]

 • Gerta Xhelo presentation on Ted Ed
  • Prezentimi i Gerta Xhelo në Ted ED

   Platforma edukative e Ted ED është mjaft e përhapur dhe përdorur, dhe përmbajtja e saj shtjellon tema të shumëllojshmë përmes videove të animuara të shkurta që kanë fituar çmime dhe që e ndezin vëmendjen e studiuesve kudo. Gerta Xhelo është gjeneratore përmbajtësore për Ted ED. Ajo është nga Shqipëria, jeton dhe punon në New York. […]

 • Panorama 1
  • Sophie’s Story

   “Sophie’s Story” u zhvillua nga një intervistë e redaktuar me Sofi Morgan, një të shëruar nga varësia në kokainës. Filmi eksploron varësinë nga një prespektivë e përdoruesit, dhe eksploron faktorët e jashtëm dhe shoqërorë që përfshihen në varësi.

   Directed by: Christos Hatjoullis, Alex Hatjoullis

   Place: UK

   Year: 2016

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Last Summer in the Garden

   Dy qytetarë udhëtojnë për në zonat rurale të Ontarios duke kërkuar kështu një lidhje më të fortë me rrënjët e tyre. Një dokumentar i pikturuar me dorë për jetën, dashurinë, dhe për sezonin e të të mbjellurave.

   Directed by: Bekky O'neil

   Place: Canada

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Volcano Island

   Diku në një ishull oqeanik, fuqitë e natyrës ende punojnë si në kohërat e lashta. Një tigër femër, e re e naive, jeton atje në harmoni me veten dhe natyrën. Kur feminiteti i saj i bie në sy një tigri më në moshë, tigresha frikësohet çdo herë e më shumë nga çasja e tij e […]

   Directed by: Anna Katalin Lovrity

   Place: Hungary

   Year: 2017

   Running Time: 10

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Shells and Cigarettes

   Gjatë një funerali, Everet përfshihet në një aksident me veturë.

   Directed by: Laura Carton

   Place: France

   Year: 2017

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Empty Space

   Documentary-based animation about a dream that eventually comes true in a film. This documentary tells a story about a very long-standing dream that kept him alive through many years and actually will come true only now, through this film.

   Directed by: Ülo Pikkov

   Place: Estonia

   Year: 2016

   Running Time: 11

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Illusions

   “Illusions” është një film për dy personazhe që takohen për shkak të një aksidenti, nga çfarë të dy e gjejnë veten të humbur në harresën e tyre. Për të dalë nga aty, duhet ta fitojnë një lojë të thjeshtë me vetëm një rregull: niveli i radhës është vetëm një shkallë më poshtë.

   Directed by: Dominica Harrison

   Place: UK

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Catherine

   Katerina i do shumë kafshët! Por më shumë nga të gjithë, ajo e do macen e saj. Teksa rritet, ajo s’mund të lidhet me njerëz të tjerë. Macja e saj është jeta e saj, dhe pak nga pak ajo bëhet një zonjë macesh. A do gjejë ajo ndonjëherë shoqëri, apo dashuri?

   Directed by: Brit Raes

   Place: Belgium

   Year: 2016

   Running Time: 12

   Cinema: Jusuf Gërvalla


 • Gara Ndërkombëtare 4
  • My Mum’s Bonkers

   Nga njëri sy bërtet Puçini, nga tjetri më qorton mua.

   Directed by: Naomi van Niekerk

   Place: South Africa

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Cinema Lake


  • Airport

   Në një aeroport modern, rrjedha e pasagjerëve ndërpritet nga parregullsi të papritura. Forcat e sigurisë mundohen të arrijnë tek shkaktari i pengesave, por atmosfera bëhet kërcënuese pas çdo anomalie sado të vogël. Tragjedia dhe paniku janë gjithmonë një hap larg.

   Directed by: Michaela Muller

   Place: Switzerland

   Year: 2017

   Running Time: 11

   Cinema: Cinema Lake


  • At the Horizon

   Një burrë dhe një grua po rregullojnë një varkë për të lundruar së bashku. Ky projekt i përbashkët i bashkon. Janë të pasionuar, lidhen shumë. Lidhja e tyre është sensuale, dhe e butë. Por, ata lodhen pas një kohe të gjatë duke punuar pa pushim, dhe edhe jetët e tyre edhe varka mbeten në mëshirë […]

   Directed by: Izabela Bartosik-Burkhardt

   Place: France

   Year: 2016

   Running Time: 10

   Cinema: Cinema Lake


  • Below 0

   Një meterolog që rrëfen përvojën e tij në Arktikut përmes një inçizimi të zërit; dhe se si jeta e tij është e lidhur fizikisht dhe shpirtërisht me natyrën.

   Directed by: Itai Hagage & Jonathan Gomez

   Place: Costa Rica

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Cinema Lake


  • Pussy

   Një vajzë e re po kalon mbrëmjen vetëm në shtëpi. Ajo vendos të kënaq veten, por jo çdo gjë shkon sipas planit.

   Directed by: Renata Gasiorowska

   Place: Poland

   Year: 2016

   Running Time: 8

   Cinema: Cinema Lake


  • The Ogre

   Me plot komplekse për shkak të madhësisë së tij, një gjigand vendos të mos ha, i tmerruar nga idea se si ta shfaq veten e tij groteske, kështu bën kompromis për vendin e tij në shoqëri. Gjatë një banketi biznesi, natyra e tij e vërtetë do të testohet.

   Directed by: Laurene Braibant

   Place: France

   Year: 2017

   Running Time: 10

   Cinema: Cinema Lake


  • Railment

   Në një skenar të vazhdueshëm, lëvizjet e tij fizike qëndrojnë në po të njëjtin vend. Shpejtësia e kontinuitetit dhe lëvizja e tij janë përshpejtuar dhe gradualisht shkaktojnë shtrembërim.

   Directed by: Shunsaku Hayashi

   Place: Japan

   Year: 2017

   Running Time: 10

   Cinema: Cinema Lake


 • Gara Studentore 3
  • My Father’s Room

   Atë e kishe abuzuar babai në fëmijëri. Prej ditës kur ai iku, dhimbja dhe zemërimi kishin filluar të zbeheshin. Një ditë, papritur, ajo zbuloi dicka për jetën e babait të saj, gjë që e hutoi.

   Directed by: Nari JANG

   Place: Republic of Korea

   Year: 2016

   Running Time: 8

   Cinema: Kino Kubezat


  • The Astronaut’s Journal

   “Njeriu ka dalur për të eksploruar botë dhe qytetërime të tjera pa e eksploruar labirintin e tij të udhave të errëta dhe dhomave të fshehta, dhe pa gjetur se çfarë shtrihet përtej dyerve të cilat ai vet i ka mbyllur.” Stanislaw Lem, Solaris

   Directed by: Marina Belikova

   Place: Germany

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Kino Kubezat


  • Windows

   Një histori qesharake për një jetë prapa dritares.

   Directed by: Angella Lipskaya

   Place: Russia

   Year: 2016

   Running Time: 8

   Cinema: Kino Kubezat


  • Don’t Think of a Pink Elephant

   Të gjithë kemi pasur mendime se çfarë mund të ndodhë po qe se hidhemi nga një vend i lartë, nëse e rrëzojmë foshnjën, ose nëse i ngulim dikujt një pirun. Zakonisht mund t’i harrojmë pa shumë mund – por çfarë nëse nuk mundemi?

   Directed by: Suraya Raja

   Place: United Kingdom

   Year: 2017

   Running Time: 7

   Cinema: Kino Kubezat


  • Gokurosama

   Një mëngjes i hershëm në një pazar japonez, një pronar dyqani mbërthehet. Për ta ndihmuar, punëtorja e saj e re në moshë vendos ta kalojë pazarin bashkë me të.

   Directed by: Clémentine Frère, Aurore Gal, Yukiko Meignien, Anna Mertz, Robin Migliorelli, Romain Salvini

   Place: France

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Kino Kubezat


  • The Indigestion

   Një darkë familjare organizohet për përvjetorin e gjyshes. Ky ushqim është një mundësi për të parë frikat, djallëzinë e kësaj familjeje.

   Directed by: Mathilde Remy

   Place: Belgium

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Kino Kubezat


  • Nowhere Man

   Fëmijët gjejnë një kuti në zbrazëtinë në mes të murit dhe dollapit në klasë, e përderisa thashethemet për një kufomë u shpërndanë, një fëmijë niset të kërkojë të vërtetën.

   Directed by: Zilai Feng

   Place: United States

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Kino Kubezat


  • The Race

   Foshnjet qëndrojnë në fillim të një gare. Kur fillojnë të vrapojnë, ndryshojnë formë dhe rriten në personalitete më të dalluara. Disa lulëzojnë, e disa ngecin përderisa gara bëhet tmerrësisht konkurruese.

   Directed by: Jodie Haslam

   Place: United Kingdom

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Kino Kubezat


 • 19

  E SHTUNË
 • Dark Dutch Animation
  • KLIK Leader 2010

   Filmi kryesues është i mbushur me punën e 36 animatorëve dhe dizajnerëve ndërkombëtar. Secili me stilin e tij të veçantë, që shoqërohet me tinguj po aq të llojllojshëm. Gjatë këtij filmi të animuar, personazhi kryesor e ndërron ambientin e tij me një pullë. Secili e lë edhe më kureshtar të dijë se çka ka tjetër. […]

   Directed by: Andre Bergs, Arno de Grijs, Floris Vos, Kevin Megens

   Place: Netherlands

   Year: 2010

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Losing Nemo

   Shumica e njerëzve janë të vetëdijshëm se oqeanet nuk janë dhe aq mirë, por çfarë po ndodhë saktësisht? “Losing Nemo” është film gjashtë minutësh 3D për gjendjen e oqeaneve. Filmi është rezultat i disa muajve punë nga një grup krijuesish përrreth botës. Është mesazhi ynë ndaj botës se jemi seriozë kur themi se do të […]

   Directed by: Douwe van der Werf

   Place: Netherlands

   Year: 2013

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Pommes Frites

   Është festa e Shën Martinit dhe tre fëmijë dalin të luajnë “trick or treat”. Është natë me erë dhe i vetmi person i shoqërueshëm në qytetin e vogël fatkeqsisht përballet me një pamje të frikshme dhe trishtuese.

   Directed by: Balder Westein

   Place: Netherlands

   Year: 2013

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Pepe Luu

   Është ditëlindja e 11 e Anës. Pepe organizon për të një parti befasi, por Ana nuk duket fare e lumtur.

   Directed by: Valerie Chang

   Place: Netherlands

   Year: 2014

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • I Love Hooligans

   Një huligan futbolli ndjen dashuri të pakushtë për klubin e tij. Sidoqoftë, pasi që është gej, i duhet ta fsheh identitetin e tij në mënyrë që të mbijetojë në këtë botë që është aq e çmuar për të.

   Directed by: Jan-Dirk Bouw

   Place: Netherlands

   Year: 2013

   Running Time: 13

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Just a biopic

   “Justt a Biopic” është biografi e animuar me një dredhi befasuese. Filmi portretizon udhëtimin e një individi të vetëm, por jeta e tij simbolizon jetët e një grupi shumë të madh. Kjo e bën “Just a Biopic” të përdoret si broshurë; është padi për mënyrën se si shoqëria merret me disa jetë të njerëzve.

   Directed by: Renske Cuijpers

   Place: Netherlands

   Year: 2013

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Prodigy – Wild Frontier

   Gjatë kampit në pyll, Nelson zbulon kuptimin e vërtetë të dualizmit. Videoklipi zyrtar për këngën “Wild Frontier”, nga The Prodigy. Fitues i çmimit Animimi më i mirë në Çmimet për Videoklipe Muzikore në Berlin (2015).

   Directed by: Mascha Halberstad

   Place: Netherlands

   Year: 2015

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Voed Mij (Feed Me)

   Një film i shkurtër për një ushqyes.

   Directed by: Niels Dekker

   Place: Netherlands

   Year: 2010

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Vent

   Vent është një film i shkurtër i animuar e komik për një burrë që lufton kundër një stuhie. Kur burri takon papritmas një vajzë të vogël, ne zbulojmë se dikush e kontrollon atë erë.

   Directed by: Erik van Schaaik

   Place: Netherlands

   Year: 2004

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Things you’d better not mix up

   Një seri e gjërave që bën mirë të mos i përzish.

   Directed by: Joost Lieuwma

   Place: Netherlands

   Year: 2010

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Pivot

   Kur një burrë bëhet dëshmitar i një vrasjeje dhe i bën foto vrasësit, i duhet të ikë që të shpëtojë jetën e tij.

   Directed by: André Bergs

   Place: Netherlands

   Year: 2009

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Junkyard

   Një burrë plaçkitet dhe theret në tren. Përderisa ësht duke vdekur, një shoqëri nga rinia e tij i shfaqet para syve.

   Directed by: Hisko Hulsing

   Place: Netherlands

   Year: 2012

   Running Time: 18

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Gerard en Stipje: Blije dieren

   Gerard dhe Stipje takohen me ca kafshë që përpiqen ta bëjnë Gerardin të lumtur!

   Directed by: Dennis Impink / Junaid Chundrigar

   Place: Netherlands

   Year: 2015

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Beheaded

   Directed by: Rosto

   Place: Netherlands

   Year: 2000

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Program Special: Fokusi Holandez

   Animacioni Dark dhe Light Holandez Holandezët do të vijnë në Anibar me dy programe speciale, njëri do të jetë Ana e Ndritur dhe tjetra Ana e Errët. Të dyat së bashku sjellin fokusin Holandez më 19 dhe 20 gusht nga ora 12:00 në Festivalin Ndërkombëtar të Animacionit Anibar, me 31 filma që përshkruajnë shumëllojshmërinë dhe […]

 • Coffee and Talks
  • Coffee and Talks – 19 gusht

   Meet the filmmakers: Laurene Braibant regjisore e  “The Ogre” (Shfaqja e filmit: Gara Studentore 2, Kinema Liqeni, 20:30, 17 gusht). Presentation: Procesi i produksionit të “Magneti” nga Arvan Berisha

 • Georges Schwizgebel Retrospective and Presentation
  • 78tours

   Pamje të sjellura nga muzika, dhe pamje të një njeriu duke e dëgjuar atë muzikë; prej një valësi nga harmonika del një tregim i shkurtër që na kujton se koha ecën.

   Directed by: Georges Schwizgebel

   Place: Switzerland

   Year: 1985

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Subject of the Picture

   Falë piktorit që pikturon portretin e tij, një burrë i moshuar e rizbulon rininë e tij dhe udhëton prej një pikture në një tjetër, duke kaluar kështu pranë një personi në të kuqe të cilin më në fund e gjen. Është përshtatje e mitit të Faustit, e personazhi drejtohet e manipulohet nga piktori djallëzor i […]

   Directed by: Georges Schwizgebel

   Place: Switzerland

   Year: 1989

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Ride to the Abyss

   Me një cikël mesatarisht gjashtë sekondësh, një pikturë e animuar ilustron një fragmet të operës. Idea e filmit ishte që të përdoren vetëm 144 vizatime për një film mesatarisht të gjatë, e 144 vizatimet në celulozë shihen vetëm pjesërisht nga lëvizjet e kamerës që vijnë nga skajet drejt qendres, që më në fund e zbulojnë […]

   Directed by: Georges Schwizgebel

   Place: Switzerland

   Year: 1992

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Year of the Deer

   Fati tragjik i një dreri që mashtrohet nga dukjet. Pamjet, shumë të rafinuara, janë të frymëzuara nga atmosferat e katër stinëve që u përgjigjen katër lëvizjeve muzikore.

   Directed by: Georges Schwizgebel

   Place: Switzerland

   Year: 1995

   Running Time: 6

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Fugue

   Në një dhomë hoteli, një person po dremitë dhe e lejon veten të pshtohet nga kujtimet të cilat krijojnë një dalje të shprehur në vizatime. Është filmi më i ndërlikuar i Georges Schwizgebel. Përdorimi i ngjyrave të ndezura, kundërpunkti i pamjeve të ndërlidhura, animimi i figurave të pamundshme gjeometrike të kombinuara me një kasetë muzike […]

   Directed by: Georges Schwizgebel

   Place: Switzerland

   Year: 1998

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Young Girl and the Clouds

   Tregimi i Hirushes ndërpritet nga retë. Në përrallen e modernizuar, Hirushja ëndërron për re dhe përfundon duke fluturuar me aeroplan me princin e kaltër. Edhe këtu, animimi në celulozë dhe në letër xhami bien në kontakt me njëra tjetrën. Pamja është e animuara në të njëjtën kohë me shpejtësi të ndryshme (dekori, elementet lëvizëse, personazhet) […]

   Directed by: Georges Schwizgebel

   Place: Switzerland

   Year: 2000

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Man Without a Shadow

   Një burrë shkëmben hijen e tij për pasuri, e pastaj, i zhgënjyer me rezultatet, i duhet të pajtohet me çizmet e të shtatë ligave të cilat do t’i ndihmojnë ta gjejë rrugën. Filmi, shumë ambicioz, përfiton nga prodhimi me cilësi të lartë nga NFB, me efekte zëri shumë të larmishme. Schwizgebel shfrytëzon rastin të krjiojë […]

   Directed by: Georges Schwizgebel

   Place: Switzerland

   Year: 2004

   Running Time: 10

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Play

   Prej të dhënave të detajuara që sinjalizojnë fillimin e filmit, e deri tek paraqitja e fjalës “FUND”, “Jeu” provokon marramendje me rrjedhën e tij të vazhdueshme plot befasi. Filmi i fundit i Georges Schwizgebel është një garë drejt imobilizimit, si metaforë e shqetësimit modern, ilustrimi i një bote që mbështetet në suksesin e disa formave […]

   Directed by: Georges Schwizgebel

   Place: Switzerland

   Year: 2006

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Along the Way

   Përmes pikturave që ndërveprojnë me anë të pricipit të kukullave ruse, tërhiqemi pas mendimeve të një pelegrinu, një këmbësor i vetmuar.

   Directed by: Georges Schwizgebel

   Place: Switzerland

   Year: 2012

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Erlking

   Një baba udhëton me të birin përmes pyllit të errët. Fëmiu i sëmurë mendon se sheh Erlking-un, i cili edhe e mahnitë e edhe e frikëson. Film i bazuar në poezinë e Goethe-s “Erlkönig”, dhe me muzikë nga Schubert dhe Liszt.

   Directed by: Georges Schwizgebel

   Place: Switzerland

   Year: 2015

   Running Time: 16

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Retrospektivë dhe Prezentim nga Georges Schwizgebel

   Georges Schwizgebel që është një nga emrat më të mëdhenj në animacionin bashkëkohor do të jetë pjesë i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit të Animuar, Anibar. Autori shumë i njohur i 16 filmave të shkurtër që kanë fituar çmime në Kanadë, Annecy, Zagreb, Hiroshimë, Shtutgart, Otavë dhe Espinho do të vijë si pjesë e jurisë kryesore […]

 • Gara e Videove të Animuara Muzikore
  • Watsky – Conversations

   “Conversation” është pjesa e parë e katër këngëve/videove të ndërlidhura nga albumi i fundi i Watsky-t, “x Infinity”. Tema kryesore e kësaj pjese muzikore është një bisedë mbi vdekjen që Watsky e kishte pasur me babain e tij.

   Directed by: Diego Huacuja, Carlos Lopez Estrada

   Place: Mexico

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Dan San -The Call

   Në një metropol të madh, një personazh misterioz humbet në mjegullnajen mendimeve të tij…

   Directed by: Simon Medard

   Place: Belgium

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • LCAW feat. Dagny – Man in the moon

   Hëna papritmas bie nga qielli. Dy heronj dalin në gjueti për ta zënë. Ata duhet të përdorin fuqinë e dashurisë për të shpëtuar natën.

   Directed by: Tomek Ducki

   Place: Poland

   Year: 2017

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Toe, Petal, Cosmos

   Ky film i shkurtër paraqet një lidhje të transformueshme në botën tonë të vogël e të pluhurt.

   Directed by: Qieer Wang

   Place: China

   Year: 2015

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Ampersand

   Një komedi muzikore që eksploron universin prej asaj elementeve subatomike, e deri tek galaktika.

   Directed by: Erin Shea

   Place: United States

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Loopstache – All I need is you

   Natalia është android që jeton jashtë Beirutit me bashkëshortin e saj dhe macen. Varësia në punë të çon deri tek fiksimi pas viktimave.

   Directed by: Aitor Oñederra

   Place: Spain

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Traktorkestar – Lost Boy and Suicide Girl

   Një komedi e përrallës Piter Pan, e bazuar në mjedis periferik në Evropën Lindore.

   Directed by: Kleidi Eski

   Place: Albania,Switzerland

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • PTP – Black Joe Lewis & The Honey Bears

   Pamjet paraqesin Black Joe Lewis & The Honeybears duke performuar derisa një vajzë sillet vërdallë me një palë patina. Këngë e animuar tërësisht me metoda tradicionale, me rotoskop.

   Directed by: Roger Haus

   Place: Spain

   Year: 2017

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Djamchid Sisters – For You

   Videoklipi për këngën “For You” nga Jamshid Sisters. Video tregon historinë e njohur të Adamit dhe Evës, nga prespektiva e Evës.

   Directed by: Nadav Nachmany

   Place: Israel

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Dan Sultan – Magnetic

   “Magnetic” është video hibrid në mes të teknologjive të reja: printim 3D, projection mapping, stop-motion, dhe animim 3D. Videoklipi është performancë që paraqet Dan Sultanin si skulpturë. Përmes videos, skulptura transformohet dhe bëhet “vepër arti e gjallë”.

   Directed by: Jonathan Chong

   Place: Australia

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • GastaLoops (IISO – Out)

   Gastaloops është projekt personal, maratona që përfshinë krijimin e 100 animimeve në 100 ditë, me tri ngjyra kryesore (të bardhë, të kuqe dhe të zezë). Një përzierje e jashtëzakonshme e GIF-ave që e tregon botën jokarakteristike të londinezit.

   Directed by: Nicola Gastaldi

   Place: United Kingdom

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • ZAPASKA – ZAPYTAISIA

   Videoklipi muzikor i animuar për këngën e grupit ukrainas “Zapaska”. Ky tregim është për jetën dhe vdekjen, që të gjithë i mbajmë mbi supe gjatë tërë jetës.

   Directed by: Oleg Shcherba

   Place: Ukraine

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Smiley – Plastic Flowers

   “Plastic Flowers” është një videoklip muzikor i animuar që përmers muzikës, tekstit dhe pamjeve, krijon një botë të vrazhdë në të cilën mimikat artificiale janë aq reale, sa që protagonistit, që është në kërkim të përmbushjes së nevojave të veta, i duket gjithmonë e më e vështirë të bëjë dallimin në mes realitetit dhe iluzionit.

   Directed by: Claudia Ilea

   Place: Romania

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Batlik – Elsewhere

   Një udhëtim fotografik…

   Directed by: Marie Opron

   Place: France

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Oborri – Alfabeti ecen vetë

   Directed by: Gëzim Ramizi

   Place: Kosova

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Frances – Grow

   Filmi, i financuar nga të gjitha partitë, është videoklipi muzikor i këngës “Grow” nga Frances, dhe kërkon të vetëdijësojë njerëzit mbi dhunën në familje, dhe të ju tregojë vajzave që nuk janë vetëm.

   Directed by: Le Cube

   Place: UK

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • No place like home

   Directed by: Nicolas Guillabert

   Place: France

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


 • Panorama 2
  • The Ultimate Guide To Inspiration

   Herë pas here, njerëzit kreativë arrijnë në një pikë ku ndjehen se frymëzimi i ka braktisur përgjithmonë. Pas ca kërkimeve dhe syve të fryrë në pasqyrë, mendojmë se e kemi gjetur zgjidhjen: si të frymëzohemi! Por jo, besoj se kjo gjë varet në shumë gjëra, e kryesisht në aftësinë tënde që të përballesh me frikën…

   Directed by: Fran Marquez, Daniela Uribe

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Cinema Lake


  • Slinky

   Ky film flet për një grua të re që nuk mund të përballet me situatën në të cilën gjindet. Ajo e do shumë krijesën që jeton në shtëpinë e saj. Ndoshta më shumë se sa duhet. Deri në një pikë…

   Directed by: Rianne Stremmelaar

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Cinema Lake


  • Nueva Vida

   Një top, ca tru, dhe shumë lëngje. Një përrallë paralajmëruese për rreziqet e futbollit nga vëllau im i dashur, Keni.

   Directed by: Jonathan Seligson

   Place: United States

   Year: 2017

   Running Time: 7

   Cinema: Cinema Lake


  • Spaghetti Junction

   Një ditë në jetën e një komuniteti të vogël e jofunksional që jeton nën smogun dhe zhurmën e një trafiku të pafund. Në nxehtësinë e madhe, ata zihen e grinden si fëmijë. Duket se gjërat do të jenë gjithmonë kështu, deri sa një spektakël i rrallë u tregon se si ta përmirësojnë gjendjen.

   Directed by: Noor Tadjer

   Place: UK

   Year: 2016

   Running Time: 11

   Cinema: Cinema Lake


  • MAK

   Në kërkim të opiumit, hamburgerëve dhe identitetit kulturor, një adoleshente amerikano-ruse viziton qytetin e saj të Shën Petersburgut në Rusi, dhe zbulon se shoqja e saj e ngushtë tashmë është rritur.

   Directed by: Natalya Serebrennikova

   Place: United States

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Cinema Lake


  • Close the Shutters

   Një burrë i ri mundohet të mbajë gjallë imazhin që ka për gjyshin e tij duke i bashkuar fragmentet e kujtimeve që i ka për të.

   Directed by: Ynon Lan

   Place: Israel

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Cinema Lake


  • Love Our Prison

   Në Atlacholoaya, një burg meksikan, meshkujt dhe femrat e burgosura mund të lidhen romantikisht. Cilat janë ndërlikimet që mund t’i ketë dashuria në burg?

   Directed by: Carolina Corral Paredes

   Place: Mexico

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Cinema Lake


  • Hereafter

   Një person vdes. Si fantazmë, ajo mundohet ta pranojë faktin se nuk është më njeri, përderisa kujtimet e saj zhduken.

   Directed by: Natalia Azevedo Andrade

   Place: Hungary

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Cinema Lake


  • It is My Fault

   Pas shtypjes së botës shpirtërore nga forcat e rregullores, një seri ndjenjash si vetëvlerësimi, dhuna, vetëshkatërrimi, dhe shthurja pasojnë. Kjo e tregon çasjen e vet mediave digjitale për shkatërrim, për të formuar një sinestezë dhe për të krijuar një përvojë imagjinare për mendjen.

   Directed by: Liu Sha

   Place: China

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Cinema Lake


  • RED

   Vajza inçizon ciklin e gjendjes së saj fizike, sikur të ishte një gjurmë që lë shenja në fletët e kalendarit. Në krahasim me trupin, si përballen mendjet tona, që reagojnë me ngadalë, me proceset e rëndësishme të përvojave të dhimshme që janë të domosdoshme për t’u rritur? Përmes mundit dhe ndarjes së personazhit, filmi paraqet […]

   Directed by: Wu Jo Hsin

   Place: Taiwan

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Cinema Lake


  • Chaos (A Fish Tale)

   Kur dicka të shokon shumë, të gjitha idetë, ndjenjat, përceptimet… të gjitha gjërat në të cilat besoje papritmas bëhen të zakonta.

   Directed by: Alita Serra

   Place: United Kingdom

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Cinema Lake


  • The Last Job on Earth

   “The Last Job on Earth” na tregon se do të të ishte jeta në një botë automatike. Tregon për Alisën, që ka punën e fundit të njofshme në botë, për deri sa ajo jeton jetën e saj. Shohim se si teknologjia e bën jetën e saj më të lehtë dhe më të përshtatshme, por pak […]

   Directed by: Daniel Chester, David Prosser, Marie-Margaux Tsakiri-Scanatovits

   Place: United Kingdom

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Cinema Lake


 • Gara Studentore 4
  • Senior’s Club

   Një pasdite e zakonshme me diell, një djalosh po kalon kohë me gjyshen e tij në park. Por këtë herë, ajo do ta ja tregojë nipit fytyrën e vërtetë të klubit të të moshuarve.

   Directed by: Agata Mianowska

   Place: Poland

   Year: 2016

   Running Time: 6

   Cinema: Kino Kubezat


  • Night Witches

   Një e veterane e vjetër dhe fjalëbutë e kujton kohën kur u bashkua me ekipin e parë bombardues të Forcave Ajrore Sovjete që ishin vetëm gra.

   Directed by: Julie Herdichek Baltzer

   Place: Denmark

   Year: 2016

   Running Time: 9

   Cinema: Kino Kubezat


  • Rubik

   Ditë normale në apartamentin e përbashkët. Dikush lexon, e dikush hekurosë. Një fëmijë vrapon nëpër korridor. Por papritur dhoma dridhet; çdo gjë ndryshon dhe jeta përmbyset.

   Directed by: Xenia Smirnov

   Place: Germany

   Year: 2016

   Running Time: 4

   Cinema: Kino Kubezat


  • The Clitoris

   Gratë janë me fat, kanë të vetmin organ në trupin e njeriut të përkushtuar tërësisht për kënaqësi: klitorisin! Zbulo anatominë e panjohur dhe historinë e tij në këtë dokumentar të animuar, qesharak e edukativ.

   Directed by: Lori Malépart-Traversy

   Place: Canada

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Kino Kubezat


  • Homegrown

   Francis e ka rritur të birin të izoluar. Kur djaloshi rritet e largohet nga kufijtë mbrojtës së babait, Francis e kupton se ajo që është e mirë për veten e tij, mund të mos jetë e mirë për të birin.

   Directed by: Quentin Haberham

   Place: UK

   Year: 2017

   Running Time: 10

   Cinema: Kino Kubezat


  • Oh Mother!

   Nënë e bir ndërrojnë vendet dhe rolet vazhdimisht: herë nëna është e rritur, e herë i biri është i pjekur dhe kujdeset për nënën e tij që papritur bëhet fëmijë. Kjo marrëveshje funksionoi mirë, derisa djaloshi vendosi të largohet nga mburoja e nënës dhe të fillojë një jetë të pavarur.

   Directed by: Paulina Ziolkowska

   Place: Poland

   Year: 2017

   Running Time: 13

   Cinema: Kino Kubezat


  • City Lights

   Qyteti është plot gjall‘ri. Një udhëtim përmes qendrës së Londrës natën.

   Directed by: Jessica Lester

   Place: UK

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Kino Kubezat


  • IA piece of Cake

   Vajzën e vogël nuk e pranojnë lepujt, e ajo mundohet shumë të bashkohet me ta…

   Directed by: Hsin Hsuan Yeh

   Place: Taiwan

   Year: 2017

   Running Time: 4

   Cinema: Kino Kubezat


  • Day, The Chef

   Jeta në Pekin, në qytetin e madh, ku të gjithë në një farë mënyre janë të habitur pas llojeve të ndryshme të qytetërimeve moderne. Në metro, autobusë, në zyre, njerëzit trajtohen sikur ushqim i papërpunuar, gatuhen nëpër pjata, dhe vendosen në tavolinë çdo ditë e çdo natë. Ky animim paraqet lidhjen dekilate në mes jetës […]

   Directed by: Shuyu Xiong

   Place: China

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Kino Kubezat


  • 1972

   Një foto nga arkiva familjare: një villë e bardhë e ulët, data e ndërtimit: 1972. Në këtë shtëpi njerëzit kanë dëgjuar muzikë, kanë shikuar televizion, kanë gatuar, kanë shkruar, kanë folur në telefon… siç bëjmë ne në ditët e sotme, por tërësisht ndryshe.

   Directed by: Anna Van Riel

   Place: Belgium

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Kino Kubezat


  • Serpentine

   Në mesin e një fantazie, mendimet e një gruaje të re zgjojnë një eksplorim të mahnitshëm të sensualitetit, vetëbesimit, dhe frikave më të thella. Ardhja e saj është fuqi, bukuri, dhe karakter më i fortë.

   Directed by: Bronwyn Maloney

   Place: United States

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Kino Kubezat


 • 20

  E DIELË
 • Light Dutch Animation
  • KLIK Leader 2016

   Directed by: Natali Voorthuis, Danne Bakker, Niels Dekker

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 2

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Snapshot

   Një çift i martuar mundohet t’i fotografojë kafshët në vendbanimin e tyre natyror, por nuk e vërejnë fare se çfarë po ju ndodhë para syve.

   Directed by: Arthur van Merwijk

   Place: Netherlands

   Year: 2012

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Sunny Side Up

   Një i braktisur në një ishull të vetmuar humb në ëndrrat e tij. Ta gabosh fantazinë me realitetin del të jetë fatale. Por kur e mendon, a nuk jemi edhe vetë të hutuar?

   Directed by: Paul Driessen

   Place: Netherlands

   Year: 1985

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • The Kik – Cupido

   Directed by: Natali Voorthuis

   Place: Netherlands

   Year: 2014

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Tabook

   Gjatë hulumtimeve në librari, 19 vjeçarja Gwen tërhiqet nga një libër erotik, gjë që i sjell shikime të çuditshme nga klientët. A do t’i ndjekë Gwen dëshirat e saj më të zjarrta, apo do të kufizohet nga turpërimi?  

   Directed by: Screenplay

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Supporting Film

   Nga perspektiva e 12 shikuesve të ndryshëm, ky dokumentar i shkurtër eksploron ritualin e çuditshëm të shikimit të filmave. Çfarë përvojave kanë njerëzit me shqisa të dëmtuara të dëgjimit, ata që kanë besime të forta fetare, apo ata që janë të dashuruar? Një tregim për pamjet që lëvizin dhe prekin publikun.

   Directed by: Douwe Dijkstra

   Place: Netherlands

   Year: 2015

   Running Time: 12

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Saturday Symphony

   “Saturday Symphony” është film i animuar që flet për atmosferën dhe ngazëllimin e qytetit në një të shtunë me diell. Për shumë, ndjenjë e njohur, e ngrohtë. Filmi është si një simfoni, i përqendruar në kontrastin në mes qetësisë dhe gjallërisë.

   Directed by: Iris Frankhuizen

   Place: Netherlands

   Year: 2015

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Helpiman

   Një çun i vogël i quajtur Helpiman ndeshet në shkretëtirë në tre njerëz që kanë nevojë për Ndihmë. Helpiman është këtu për të ndihmuar!

   Directed by: Aisha Madu

   Place: Netherlands

   Year: 2011

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Glass Half

   Dy kritikë amaterë arti takohen në galeri dhe diskutojnë se cila vepër është më e mirë, deri sa më në fund e gjejnë një vepër për të cilën pajtohen të dytë…

   Directed by: Beorn Leonard

   Place: Netherlands

   Year: 2015

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Scrambled

   Kur një vajzë 19 vjeçare e humb trenin, ajo kalon kohën duke luajtur një lojë të shpejtë në telefonin e saj. Një rubikon i vjetër ja sfidon vëmendjen.

   Directed by: Bastiaan Schravendeel

   Place: Netherlands

   Year: 2017

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • A Single Life

   Kur Pia vishet në një stil misterioz, papritmas mund të udhëtojë nëpër jetën e saj.

   Directed by: Job, Joris, Marieke

   Place: Netherlands

   Year: 2014

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Trailer

   Një trailer është inçizuar në vendgjarjen e një filmi të tmerrshëm që duhej të ndjellte publik. Por duket se skena dhe dublimi, i punuar nga shembull amerikan, nuk përshtaten mirë me njëra tjetrën për heroin para apokalipsit.

   Directed by: Mascha Halberstad

   Place: Netherlands

   Year: 2014

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Fata Morgana

   Duke u djegur nën diellin e shkretëtirës, Eduardo – shitës limonadash me një tezgë të vogël – përpiqet ta mund dëshirën e tij për ta pirë të fundit shishe të tij me limonadë freskuese.

   Directed by: Frodo Kuipers

   Place: Netherlands

   Year: 2011

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Notebook

   Notebook përbëhet nga 4 filma të shkurtër eksperimentalë ku përpiqem ta hutoj realitetin. Në këta filma, iluzionet dhe pritjet sfidohen.

   Directed by: Evelien Lohbeck

   Place: Netherlands

   Year: 2008

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Bears on the Road

   Filmi flet për Theon, që nuk i pëlqen asgjë më shumë se shëtitjet rreth e për qark me veturën e tij të verdhë. Pas një aksidenti me veturë të shkaktuar nga një ari, ai ka dëshirë të kthehet në jetën e tij të mëparshme, por frika e nga bota e jashtme që rritet vazhdimisht i […]

   Directed by: Nadia Meezen

   Place: Netherlands

   Year: 2014

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Fauna Sutra

   Një film i shkurtër i animuar për zakonet e çuditshme të çiftëzimit në mbretërinë e kafshëve. Si do të dukej bota jonë po qe se njerëzit do silleshin kështu?

   Directed by: Johan Klungel

   Place: Netherlands

   Year: 2004

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Sabaku

   Sabaku dhe miku i tij buall nuk kanë nevojë për fjalë të mëdha që të kuptojnë njëri tjetrin. Por kur shoqëruesi i tij futet në portin e Savanës një ditë, Sabakut i duhet të gjeë një mik të ri – në fund të fundit, kush dëshiron të shëtis tërë botën i vetëm?

   Directed by: Marlies van der Wel

   Place: Netherlands

   Year: 2016

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Bleep Bloop – Feel the Cosmos

   Videoklipi zyrtar për Bleep Bloop për Saturate Records.

   Directed by: Evert van der Veen

   Place: Netherlands

   Year: 2014

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Program Special: Fokusi Holandez

   Animacioni Dark dhe Light Holandez Holandezët do të vijnë në Anibar me dy programe speciale, njëri do të jetë Ana e Ndritur dhe tjetra Ana e Errët. Të dyat së bashku sjellin fokusin Holandez më 19 dhe 20 gusht nga ora 12:00 në Festivalin Ndërkombëtar të Animacionit Anibar, me 31 filma që përshkruajnë shumëllojshmërinë dhe […]

 • Coffee and Talks
  • Coffee and Talks – 20 gusht

   Meet the Filmmakers: Natalia Azevedo Andrade regjisore “Hereafter” (Shfaqja e filmit:  Panorama Program 2, 20:30, Kinema Liqeni, 19 gusht) Kleidi Eski regjisor i “Lost Boy and Suicide Girl” (Shfaqja e filmit: Animated Music Video Competition, 16:00, Kinema Jusuf Gervalla, 19 gusht)  

 • Aya Suzuki Masterclass
  • Masterklasa e Aya Suzuki

   Aya Suzuki, mjeshtër animimi, do të vijë në Anibar për të mbajtur një masterklasë më 20 gusht nga ora 14:00, Është britanike/japoneze, planifikuese, artiste e konceptit, animatore e personazheve 2D/FX. Projektet që ajo ka punuar përfshijnë, “The Wind Rises”(2013) nga Hayao Miyazaki në studion Ghibli, “The Illusionist” nga Sylvain Chomet (filmat Django), “Wolf Children” (2012) […]

 • Animated Visions #1
  • More Than Lovers, More Than Friends

   Animimi digjital na tregon gjendjen e shkatërrimit që shkaktohet nga puna e tepërt. Dy figura imaginare (qarkullim i gjakut vaskular) simbolizojnë dialogun e mbrendshëm të një burri në depresion – jemi dëshmitar të konfliktit që del nja pikëpamjet e tyre të ndryshme mbi atë se si duhet të sillemi kur sistemi e detyron një individ […]

   Directed by: Jan Broz, Barbora Kleinhamplova

   Place: Czech Republic

   Year: 2016

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • To Lose Something Every Day

   Motivi udhëzues i kësaj video është gjesti me dorë kur shuplaka e dorës kap një objekt të zi që është gjithmonë duke u varur në qendren e pamjes. Animimi i këtij motivi piktoresk e bën të duket sikur po rrëzohemi, por në fakt kjo ndjenjë shkaktohet nga lëvizja e prapaskenës. Termi medial “pamje lëvizëse”, i […]

   Directed by: Katerina Zochova

   Place: Czech Republiv

   Year: 2014

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Naked Dinner

   Duke pëdorur një karrikë, e shtyen veten drejt derës, dhe pastaj e lëshon, duke u hedhur kështu mbi të, e duke qëndruar ashtu. Topet e këmbëve të tij kishin diçka ngjitëse në to. Pushoi pak për të marrë veten nga tendosja. Pastaj, e rrotulloi çelësin në dry. Fatkeqsisht, dukej sikur uk kishte dhëmbë të vërtetë, […]

   Directed by: Marian Vredik

   Place: Czech Republic

   Year: 2013

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Signs

   Pas ndjekes së shenjave të kuqe dhe zbritjes së 400 metrave, pamje të një lugine, në pjesën veriore që është gjermane, del para nesh. Në vendtakimin e shenjave të verdha në Velky Senov, ndeshemi në një monument të neglizhuar që i dedikohet viktimave të Luftës së Dytë Botërore. Futemi në Sluknob përmes rrugës Dr. E. […]

   Directed by: Matyas Trnka

   Place: Czech Republic

   Year: 2013

   Running Time: 1

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Spell of Forgetfulness

   Për Spell of Forgetfulness, animatori Martin Buril u bashkua në dyshen e Veronika Vlkova dhe Jan Sramek. Ajo çfarë doli nga ky bashkëpunim është një poezi për imazhet e pasluftës, ku stili i veçantë i Vlkova-s në pikturat me ngjyra uji dhe grafika e Sramek-ut bashkohen. E nën pamje, ka referenca të lehta të tregimit […]

   Directed by: Veronika Vlkova, Jan Sramek, Martin Buriur

   Place: Czech Republic

   Year: 2013

   Running Time: 8

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Svetovar

   Në një vend të braktisur, ku natyra e hapësirës është provë për rrëmujen e të së kaluares, disa autorë japin interpretimet e tyre poetike. Loci gjeni – shpirti i një vendi – i provokon në një seri pamjesh të ndërlidhura nga një figurë e një astronauti tokësor. Skenat simetrike kanë dritë të njëjtë dhe tri […]

   Directed by: Vojtech Zak, Vojtech Rada

   Place: Czech Republic

   Year: 2012

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Skin

   Zakonisht duhet ta kufizojmë ndikimin e ambiettit, kur jemi duke shikuar fotografi. Nëse dëshirojmë ta shohim mirë një fotografi jotransparente, na duhet mjaftueshëm dritë, por vetëm aq dritë sa e gjithë pamja të jetë e ndriçuar njësoj. Është e domosdoshme të shtypen burimet e dritës në mënyrë që të shohim pamjet në dritë. Prandaj, e […]

   Directed by: Alexandra Moralesová

   Place: Czech Republic

   Year: 2011

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • MONOSCOPE

   Kur një rrymë ajri e flakën tutje një kukull letre që animatorët e kishin lënë mbi tavolinë, nuk ka asnje kompezim për pjesëzën që mungon. Nëse një pjesë e animimit kompjuterik humb, programi përgjegjës na lajmëron përmes shfaqjes së një ikone të vogël me ngjyra ylberi që përmban edhe titullin e grafikes origjinale. Animatori mund […]

   Directed by: Martin Buril

   Place: Czech Republic

   Year: 2011

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • A Match

   Filmi i errët në vende të ndritura. Një detektiv i fshehur si një duhanxhi i rëndomtë kërkon diçka në një fabrikë të shkrepësave, vend i cili kthehet në një strofull kumarxhishë pas perëndimit të diellit. Kur muret e linkustrës së dhomës së prodhimit gjuajnë tentakule neon, përmes një mesazhi me dy kuptime, femra fatale e […]

   Directed by: Katerina Kynclova, Vojtech Vanek

   Place: Czech Republic

   Year: 2011

   Running Time: 5

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Phenomenon

   Krystof Pesek filloi me një kod që thotë: Le të ketë errësirë. Dhe errësirë u bë… Errësirë nga trupat e përbindshave të mëdhenj. Vetëm rrezet e dritës në bark tregoonin se asgjë nuk zgjatë përgjithmonë. Teksa trupat plakeshin, ata tregojnë se nuk ndalen së rrotulluari rreth vdekjes në të bardhë të veçantë. Këtu, sekuenca e […]

   Directed by: Krystof Pesek

   Place: Czech Republic

   Year: 2011

   Running Time: 4

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Rahova

   David Mozny ka mbledhur disa fotografi që tregojnë një periferi të quajtur Rahona, në rrethinë të Bukureshtit. Me anë të programeve 3D, ai animon një film në të cilin ka qenë duke punuar qysh nga viti 2008 dhe i ka ekspozuar ndaj konteksteve të llojllojshme. Në harmoni të muzikës së Michael Mariánek, panelet ngriten në […]

   Directed by: David Mozny

   Place: Czech Republic

   Year: 2010

   Running Time: 6

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Manual 2: Trilobite / Návod 2: Trilobit

   Ky film i shkurtër i animuar i shoqëruar me muzikë vie si pjesë e serisë me katër filma, secili me një manual “bëje vetë” për gjëra të ndryshme (kristal, trilobit, hapësirë, perëndim dielli). Për shembull, Smetana përdorë vizatime lineare skematike dhe gjatë serisë merret me lidhjen në mes idesë, formulimit të saj, dhe në fund […]

   Directed by: Matej Smetana

   Place: Czech Republic

   Year: 2009

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Gulliver in the World of Pygmeys

   “Një përrallë nga Slide Film (1957), i shndërruar në animimin me teksturë pixel.” Një burrë, dhe një kompjuter. Ndonjëherë rreth xhuxhëve, por zakonisht rreth gjigantëve. Fotografia shërben si një shpërlarës truri.

   Directed by: Lukas Hajek

   Place: Czech Republic

   Year: 2008

   Running Time: 7

   Cinema: Jusuf Gërvalla


  • Moonwalk

   Variacione medituese të grafikave të prapaskenave të faqeve të internetit dhe konteksti i muzikës pop. “Youtube kohëve të fundit ka ndërruar dizajnin dhe ka vendosur butonin në playbar, gjë e cila prishi gjithçka.”

   Directed by: Martin Kohout

   Place: Czech Republic

   Year: 2008

   Running Time: 3

   Cinema: Jusuf Gërvalla


 • Ceremonia e mbylljes së festivalit