• Punëtori për Zhvillimin e Programit Kulturor

  Anibar këtë vit në kuadër të projektit "Partneriteti Publiko-Civil për Qeverisje Inovative të Infrastrukturës Publike në Pejë, Prizren dhe Mitrovicë" që po implementohet në bashkëpunim me organizatat Lumbardhi, 7 Arte dhe Pogon do të ofrojnë aktivitetet të cilat do të shërbejnë për ndërtimin e kapaciteteve për përfaqësuesit nga shoqëria civile...

  Blog

   

  by  Anibar  |  20th mars

 • Veshjet tradicionale të Kosovës: Lidhja me të kaluarën

  Veshja tradicionale e Kosovës : Lidhja me të kaluarën   Pjesë e rëndësishme e kulturës historike janë veshjet tradicionale. Veshja tradicionale ofron një lidhje me të kaluarën tonë të përbashkët. Përmes filmit të animuar, Anibar do ta krijoj një retoprespektivë të detalizuar për trashigiminë e veshjeve tradicionale Kosovare si dhe marrëdhëniet multikulturore të cilat i lidhin së bashku kulturat e tjera të cilat na rrethojnë.   Projekti i Anibar "Promovimi...

  Blog

   

  by  Anibar  |  16th mars

 • Regjistrimi për punëtori : Arti i Filigranit

  Zejtarët janë një pjesë e rëndësishme e trashëgimisë kulturore të një grupi. Filigrani u fut në Kosovë në shekullin e 18-të, ndërsa kultura e tij u shpërnda nga turqit otomanë. Që atëherë, prodhimi i këtyre zanateve është kaluar nga brezi në brez në shumë familje të përkushtuara për të zotëruar artizanatin. Brezi ynë ka trashëguar dijen dhe përkushtimin në këto vepra artizanale dhe ne duhet t'i ruajmë këto tradita për gjeneratat tona të ardhshme. Nëpërmjet...

  Blog

   

  by  Anibar  |  1st mars

 • THIRRJE PËR APLIKIM – Puno në Anibar

  Puno në Anibar!   Anibar është një organizatë e formuar nga një grup i të rinjëve, të cilë kanë dëshmuar entuziasmin dhe vizionin e tyre për të promovuar kulturën e filmit të animuar në tetë edicionet e fundit të festivalit, me projekte të organizatës si kinemaja “Jusuf Gërvalla’’ dhe Akademia e Animacionit Anibar, gjithashtu duke demonstruar kapacitetet e zhvilluara për të organizuar ngjarje dhe aktivitete të mëdha. Anibar ka investuar në kapacitetin e...

  Blog

   

  by  Anibar  |  26th shkurt

 • THIRRJE PER PRAKTIKANT/E NË TRE POZITA TË NDRYSHME

  ANIBAR HAP THIRRJE PER PRAKTIKANT/E  

  Anibar është një organizatë e formuar nga një grup i të rinjëve, të cilë kanë dëshmuar entuziasmin dhe vizionin e tyre për të promovuar kulturën e filmit të animuar në nëntë edicionet e fundit të festivalit, gjithashtu duke demonstruar kapacitetet e zhvilluara për të organizuar ngjarje të mëdha. Anibar ka investuar në kapacitetin e zhvillimit të të rinjëve dhe fëmijëve nëpërmjet...

  Blog

   

  by  Anibar  |  30th janar

 • Regjistrim për punëtori: Kuzhina tradicionale e Kosovës : Hyrje në një kulturë

  Kuzhina shërben si një hyrje në një kulturë, zakonisht duke qenë një përvojë e parë e të huajve me një kulturë dhe eksportohet lehtë në vendet e tyre. Nëpërmjet një filmi të animuar, Anibar do të krijojë një retrospektivë të detajuar të traditës unike të kuzhinës së Kosovës dhe trashëgiminë multikulturore në krijimin e kësaj tradite. Projekti i Anibar "Promovimi i Trashëgimisë Kulturore dhe Rritja e Dialogut Ndërmjet Komuniteteve" është pjesë e grantit financiar...

  Blog

   

  by  Anibar  |  15th janar

 • Ruaje datën, Anibari po vjen në korrik!

  Festivali Ndërkombëtar i Animacionit Anibar ka shpalosur datat e edicionit të 10-të!     Edicioni i dhjetë i festivalit do të mbahet në korrik, duke filluar nga data 15 deri më 21 korrik 2019 në Pejë, Kosovë. Kjo do të jetë hera e parë që festivali po mbahet në korrik dhe do të jetë edicioni i dhjetë i festivalit ku do të festojmë animacionin dhe animatorët, një dekadë pune në animacion, film, kinematografi, kulturë, punë të organizatës dhe çdo gjë...

  Blog

   

  by  Anibar  |  12th dhjetor

 • Regjistrimi për punëtori : ‘SI MËSOJMË’!

  A keni menduar ndonjëherë se përse disa mësime i kemi me vete gjatë gjithë jetës, ndërsa disa të tjera me kalimin e kohës zbehen apo i harrojmë tërësisht?   A keni interesim për animacion?   Nëse po, atëherë kjo punëtori është për ju! Për të mësuar më shumë rreth teorive dhe metodave të mësimit, si dhe për t'i identifkuar metodat më efektive për mësim që zgjat, bashkohuni në punëtorinë "Si Mësojmë" të organizuar nga FES & Anibar në...

  Blog

   

  by  Anibar  |  14th nëntor

 • Anibar fillon udhëtimin e crowdfunding për Kinema ‘Jusuf Gërvalla’

  Filmi, Kino, Bioskop. Peja e ka quajtur Kinemanë Jusuf Gërvalla me shumë emra që nga ndërtimi i saj në vitin 1995. Jusuf Gërvalla ishte qendra e jetës kulturore në Pejë me shfaqje filmike, muzikore, dhe shfaqje teatrale, poashtu edhe si qendër sociale deri në braktisjen e saj të parakohshme në vitin 1998. Në vitin 2001, me ndihmën e donacioneve të huaja kinemaja u riparua dhe u shtua në Listën e Trashëgimisë Kulturore Kombëtare si një monument historik.   Festivali...

  Blog

   

  by  Anibar  |  14th nëntor

 • Akademia e Animacionit hap thirrjen e dytë për pjesëmarrje!

  Akademia e animacionit e mbështetur nga Anibar me krenari hap thirrjen e dytë të pjesëmarrësve për programin e saj të edukimit në animacion.     Pas një gjenerate të suksesshme prej 7 studentësh, ne po hapim thirrjen e dytë për këtë vit. Akademia e Animacionit është programi i parë që ofron edukim në animacion për brezat e rinj. Gjatë këtij programi, studentët do të mësojnë animacion në formën digjitale dhe do të marrin aftësi të tjera lidhur me...

  Blog

   

  by  Anibar  |  6th nëntor

 • Anibar: Thirrje e hapur për Kino Vullnetarët

  A keni interes në animacion, film, ngjarje kulturore, festivale, shfaqje filmash, debate, aktivitete dhe përmirësim të aftësive tuaja në gjuhën angleze? Nëse u përgjigjet po për ndonjë nga këto, atëherë Anibar mund të jetë vendi i duhur për ju! >Anibar po hap një thirrje për Kino vullnetarët (Shënim: Kjo nuk është një kërkesë për vullnetarë për Festivalin Ndërkombëtar të Animacionit Anibar, ky është një aplikacion për vullnetarët e organizatës Anibar;...

  Blog

   

  by  Anibar  |  29th tetor

 • Regjistrimi për punëtori : Punë të denjë për të rinjtë Romë, Ashkali dhe Egjiptian në Kosovë!

  A keni menduar ndonjëherë se pse grupeve të margjinalizuara në Kosovë nuk i’u jepet mundësia për të pasur një punë të denjë? A e keni konsideruar ndonjëherë se edhe komunitetet Romë, Ashkali dhe Egjiptian duhet të gëzojnë të drejta njësoj si të gjitha komunitetet e tjera në: arsim, punësim dhe përfshierje në programe për aftësim profesional? A keni interesim për animacion?   Nëse po, atëherë kjo punëtori është për ju! Së bashku me drejtorin tonë...

  Blog

   

  by  Anibar  |  16th tetor

 • NDIKIMI I VARFËRISË NË EDUKIM: REGJISTRIM PËR PUNËTORI

  A keni menduar ndonjëherë se pse shumë fëmijë braktisin shkollën? A e keni konsideruar ndonjëherë se si të ardhurat familjare ndikojnë drejtpërdrejtë në emancipimin e familjes në arsim? A keni interesim për animacion?   Nëse po, atëherë kjo punëtori është për ju! Së bashku me drejtorin tonë artistik, Petrit Gora, do të shqyrtojmë se si varfëria mund të ndikojë në edukimin e fëmijëve dhe se si ne si shoqëri mund ta trajtojmë këtë çështje.   Prej...

  Blog

   

  by  Anibar  |  28th shtator

 • Anibar hap thirrje për koordinator/e për media!

  Puno në Anibar!   Anibar është një organizatë e formuar nga një grup i të rinjëve, të cilët kanë dëshmuar entuziasmin dhe vizionin e tyre për të promovuar kulturën e filmit të animuar në nëntë edicionet e fundit të festivalit, me projekte të organizatës si kinemaja “Jusuf Gërvalla’’ dhe Akademia e Animacionit Anibar, gjithashtu duke demonstruar kapacitetet e zhvilluara për të organizuar ngjarje dhe aktivitete të mëdha. Anibar ka investuar në kapacitetin...

  Blog

   

  by  Anibar  |  25th shtator

 • Healthier Kosovo: Regjistrimi për punëtori

  A i keni konsideruar ndonjëherë efektet negative që sjellë ndotja e mjedisit në shëndetin tonë? A jeni duke u përpjekur të udhëheqni një jetë më të shëndetshme që ka efekt minimal në mjedis dhe zvogëlon gjurmën tuaj ekologjike? A keni interesim për animacion?     Nëse po, kjo punëtori është për ju! Ne do të punojmë së bashku nga 17-20 Shtator në mënyrë që të përmirësojmë të kuptuarit tonë në Shëndetësi dhe Mjedis dhe se si zgjedhjet...

  Blog

   

  by  Anibar  |  11th shtator

 • Masterklasat e edicioint të 9 të Anibarit

  Peter Merryman është animator, shkrimtar, dhe aktor zëri i cili tani po punon si një Asistent Regjisor për serialin e Netflixit "BoJack Horseman" dhe serialin e ardhshëm "Tuca & Bertie". Këtë vit ai ka bërë debutimin e tij si regjisor për një episod të sezonit të pestë të "BoJack Horseman". Ai më parë ka punuar si animator në dy sezonet e serialit të Cartoon Network "Annoying Orange" dhe në 9 sezonat e para të serialit të Comedy Central "South Park". Ai...

  Blog

   

  by  Anibar  |  11th gusht

 • Animacioni Çek në Anibar

  Festivali ndërkombëtar Çek i filmit të animuar “Anifilm” i cili u themelua në vitin 2010 për të parën herë vjen në Anibar. Gjithsej janë 12 filma të animacionit çek që do të shfaqen më 17 gusht ditën e premte në Anibar, siç janë: "Happy End",”The more I know” ,” Wedding day” etj. Këto filma kanë një rol të rëndësishëm në mesin e prodhimit të animacionit aktual Çek pasi karakterizohen nga dizajni i patrembur dhe tregimet origjinale. Kështu që mos mungoni...

  Blog

   

  by  Anibar  |  11th gusht

 • Një tregim Kosovar: Nga lapsi e letra në VR dhe AR

  Njëzet vitet e fundit kanë qenë goxha transformative kur flasim për platformat dhe produktet që përdoren për t'i sjell në jetë tregimet. Kemi parë një rritje në përdorimin e teknologjive dixhitale të cilat momentalisht përmesë teknologjive VR dhe AR po na lejojnë të kemi përvoja të jazhtëzakonshme të zhytjes në botën virtuale përderisa kemi arrit që të mbajmë një ndjenjë admirimi dhe konsumi ditor të tregimeve që përqohen përmes kombinimit të imazheve dhe dialogut...

  Blog

   

  by  Anibar  |  10th gusht

 • Cka e bënë një vajzë të fuqishme?

  A është natyra e saj luftarake? Njerzit të cilët e rrethojnë? Apo vetë qenia e saj? Ana Killi një regjisore Norvegjeze, inspirim i vërtet në industrinë e animacionit ku ndër të tjera na sjell kryevepren ´´Sinna Mann´´ ose ´´Angry Man´´ ku përmes stilit të filmit të hartuar bukur na shpalos historinë prekëse të dhunës në familje, na jepe idenë se cfarë e bënë një vajzë të ndihet tashmë e pafuqishme. Një regjisore kjo e cila u mundua gjatë gjithë karrierës të...

  Blog

   

  by  Anibar  |  10th gusht

 • Gratë e harruara në Animacion

  Prezantimi do të na njoh  shkurtimisht me  10 gra që morën pjesë në historinë dhe zhvillimin e artit të animacionit duke u koncentruar  në karrierën e animatores britanike Joy Batchelor, bashkë-themeluese e studios së famshme britanike të animacionit Halas & Batchelor. Biseda do të shoqërohet me klipe dhe fotografi të shumta filmash. Nancy Denney-Phelps është një gazetare që shkruan rreth animacioneve dhe festivaleve evropiane, si dhe një producente  muzike për animacion....

  Blog

   

  by  Anibar  |  8th gusht